Kategoriler
Ekonomi

Konut kredisine rekor talep

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, geçen hafta konut kredisi faiz oranlarında indirime gitti. Bunun üzerine ilk iki günde 13 binden fazla kişi, toplam 2,1 milyar liranın üzerinde kredi başvurusu yaparak bir rekora imza attı.

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, geçen hafta konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1’in altına çekti. Konut kredisinde faiz indirimine giden üç banka, bu hamlenin ardından müşterilerinden gelen talebe ilişkin olarak ortak bir açıklama yayımladı.

Yapılan açıklamada, gerçekleştirilen faiz indirimi sonrasında, ilk iki gün içerisinde üç bankaya 13 binden fazla sayıda müşterinin toplamda 2,1 milyar liranın üzerinde kredi başvurusu yaptığı kaydedildi. Açıklamada “Belirtilen başvuru tutarı bugüne kadar iki gün içinde yapılan en yüksek konut kredisi başvurusudur. Vatandaşlarımızca gösterilen yoğun ilginin önümüzde dönemde de devam edeceği beklenmektedir” görüşlerine yer verildi.

Albayrak: Dengelenme sürecinin kazanımlarını kısa zamanda daha ileri taşıyacağız

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter hesabından konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Berat Albayrak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, kamu bankalarının öncülüğünde başlatılan faiz indiriminin, vatandaşın teveccühünü kazanırken, inşaat sektörünün beklediği hareketlenmenin de başlangıcı olduğunu ifade etti.

Berat Albayrak, düşük faizli kredilere rekor seviyede talep geldiğini dile getirdi. Berat Albayrak, dengelenme sürecinin kazanımlarını kısa zamanda daha da ileri taşıyacaklarının müjdesini verdi.

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank gibi bankalar, geçen hafta konutlar için olan kredi faiz oranlarında indirime gitmiş, ikinci el dahil tüm konutlar için aylık yüzde 0,99’dan başlayan oranlarla 180 aya kadar vade ile bütün vatandaşlara kredi kullanabilme olanağı sağladı.

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank bankalarının arkasından Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım gibi bankalar da konut finansmanı oranlarında indirime giden bankalar kervanına katıldı.