Kategoriler
Emlak Haberleri

Konut satışı için yeni ödeme yöntemi: Bitcoin

Konut satışı için yeni trend dijital dünya oldu. Yeni tip koronavirüs (covid-19) salgın hastalığı sırasında alınan önlemler sektörü birer birer dijitalleşmeye itti. Artık alıcı isteğe göre yatırımlarını bitcoin ile yapabilecek.

Konut satışı dijital dünyaya kapısını aralıyor

Dünya geneli dahilinde yeni tip koronavirüs (covid-19) salgın hastalığının sektörlere kaybettirmesinin yanı sıra kazandırdığı görüldü. Bu dönemde sarsıntıya uğrayan gayrimenkul için çözüm arayışları sunulmuş ve bunun sonucunda dijitalleşmenin yolu açılmıştır. Ev satışlarının dijital ortamda yapıldığı yeni dönemin sonunda ortaya çıkan fikirler şaşırtıyor. Artık fiziki para yerine alıcı ‘bitcoin’ de kullanabilir.

Gayrimenkul ve konut sektöründe yatırımcılara yönelik projeler üreten Helmann Construction firması, yeni ödeme yöntemi olarak bir sanal para olan ‘bitcoin’i de ekledi. Özellikle de Antalya’da bu işi başarılı bir şekilde yürüten firma daha önceki ödeme yöntemleri arasında Türk lirası, dolar ve Euro bazlı seçenekleri tercih ediyordu. Ancak dijital dünyanın yavaşça dünyamıza girdiğini fark eden firmanın özellikle yeni tip koronavirüs (covid-19) sonrası dünyanın aynı kalmayacağı konusundaki görüşünü ileri sürüyor.

Helmann Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, duruma ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Çin üzerinden tüm Avrupa’ya ve daha sonra neredeyse tüm dünyaya yayılan ölümcül hastalığın dünyayı geri dönüşü olmayan bir şekilde değiştirdiğini söyleyen Özgün; sektörlerdeki alışıldık iş politikalarının, stratejilerinin ve sıklıkla kullanılan teknolojilerinin değişiklik yaşanacağını ifade etti.

Elektronik paranın önemi ortaya çıkacak

Özgün, sektörlerde geleceğe dair adım atmak isteyenlerin ilerleme kaydedebilmesi adına piyasa içerisine yeni girişimci ve hareketli motorları alacağından söz ediyor. Dijital dünyanın aslında ticarette büyük bir önemi olduğunu fark eden piyasa artık bu durumun kaçınılmaz bir son olduğunun farkında. Elektronik para birimlerinin yatırımda kullanılmaya başlandığı günümüzde artık yeni bir ödeme yöntemi olarak karşımıza çıkıyor. Bu değişiklik ise geleneksel işletme şeklini ve daha güvenilir olan teknolojik çözümlerle birlikte değişime uğratmaktadır. Sektör liderleri arasında bitcoin’in giderek yaygınlaştığı görülürken, elektronik paranın önemi diğer kesimler tarafından da anlaşılıyor.

Elektronik para artık bir ödeme şekli

Helmann Construction firması olarak en son dijital trendler ve teknolojileri sektörde taşımak için yoğun çaba gösterildiğinden söz eden Özgün, elektronik paranın artık konut satışı için geçerli olduğundan söz etti.

Bitcoin’in bir ödeme seçeneği olarak karşımıza çıktığı dönemde artık dijital hesaplar ödeme yöntemleri arasında yaygınlık kazanıyor. Bitcoin’i kullanabilmek adına sadece internet bulundurmanızı gerektiğini söyleyen Özgün, bu yöntemin diğerlerine nazaran daha hızlı ve kolay olduğundan söz ediyor. Elektronik para kullanımının özellikle yurtdışı yatırımcılar için oldukça uygun olduğu görülmekte. Ayrıca inşaat sektörüne yüzümüzü dönersek eğer, akıllı ev, drone kullanımı, VR teknolojisi ve kripto para birimi ödemeleri gibi uygulamaların başladığını fark edebiliriz. Bunlar sektörde yeni dönemin açılmasına neden olduğu gibi dijitalleşmeyi kuvvetlendiriyor. Akıllı evler, dijital sözleşmeler ve dijital ödemeler gibi yeni dönemin geldiği döneme ilişkin konuşan Özgün, “uygulamaya giren dijital yöntemler özellikle müşteriler için büyük bir kolaylıktır” dedi.