Kategoriler
Proje Haberleri

Konut satışında aylık bazda tarihi rekor kırıldı

Türkiye genelinde yapılan araştırmalar kapsamında eylül ayı içerisinde yapılan satışların sonucunda tüm zamanların aylık satış rekoru kırıldı. Tüm zamanların kırılan rekoru, 146 bin 903 adet ile gerçekleşti. Konutder ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas ise konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

1 Ağustos tarihi itibari ile kamu bankaları konut kredisi faiz oranlarını 15 yıl taksite kadar yüzde 0.99’a indirmişti. Bu sebeple konut satışlarında bir ivme gerçekleşti. Bu satışlar ise hız kesmeden devam ediyor. Konut almak isteyen vatandaşlar bir süredir bu isteklerini erteliyorlardı. Gerçekleşen faiz indirimi ile konut satışları tekrar canlandı.

Yapılan araştırmaların sonucu olarak bir önceki ağustos ayına göre konut satışlarının yüzde 33 oranında arttığı görüldü. Geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 15 artış gözlemlendi.

Türkiye genelinde birinci el konut satışları bir önceki ağustos ayına göre yüzde 26 artarak 40.634 adet olarak gerçekleştiğini belirten Konutder ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas, 2019 yılındaki yeni ruhsat alımlarında ciddi oranda bir düşüş gözlemlediklerinin altını çizdi. İlk altı ayda yaklaşık olarak 120 bin ruhsat başvurusunda bulunuldu.

Vatandaşların sağlam konutlara taşınması gerektiğinin altını çizen Konutder ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas, İstanbul’da 250 bin taşınmaya hazır konut stoğu bulunduğunu belirtti.