Kategoriler
Emlak Haberleri

Konut satışları 2021 yılı Mayıs ayında arttı

Türkiye genelindeki konut satışları mayıs ayında bir önceki yılın ayına göre yüzde 16,10 oranında artış yaşandığı bilinmektedir. Bu şekilde 59 bin 166 olduğu da söylenebilir. Kredili daire satışları ise aynı dönemde yüzde 43 düşük kaybettiğini görülmektedir. Yaptığı araştırmaya göre mayıs ayına ait daire satışları rakamları açıklanmıştır. Türkiye genelindeki daire satışları mayıs ayında bir önceki yıla göre yüzde 16,10 oranında artış göstermiştir. Bu aran dolayısı ile 59 bin 166 olmuştur. Konut satışlarında İstanbul 11 bin 356 konut satışı ve yüzde 19,2 oranı ile ilk sıralardadır. Bu şekilde diğer şehirlerde sıralanarak bu yıl mayıs ayında konut satış rakamları açıklanmıştır.

Kredili konut satışlarında yüzde 43 azalma gerçekleşti

Türkiye genelindeki mayıs ayında ipotekli konut satışları bir önceki yılın ayına göre yüzde 42,9 oranında azalış göstermiştir. Bu şekilde 10 bin 560 olmuştur. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışlar 17,8 oranında gerçekleşmiştir. İpotekli satışlarda İstanbul 2 bin 210 konut satışı ve yüzde 20,9 pay ile ilk sırada yerini aldı. Hakkâri ve Şırnak’ta ipotekli konut satışları gerçekleşmemiştir. Ardahan’da bir ipotekli konut satışı gerçekleşmiştir.

Konut satışları Mayıs ayında arttı

Türkiye gününde ilk defa konut sayısı Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8 artarak 18 bin 204 olmuştur. Konut satışlarında ilk satışın payı yüzde 31,8 olmuştur. İlk satışlarda İstanbul 3 bin 153 konut satışı ve yüzde 17,3 yüksek paya sahiptir. Bu şekilde konut satışlarında ilk defa mayıs ayında 18.000 konut satıldığı görülmektedir. Geçen yıla göre bu artış oldukça fazladır ve dikkat çekmektedir.

Yabancıya konutta satışı yüzde 106,5 arttı

Yabancıya yapılan konut satışları bir önceki yılın ayına göre yüzde 106,5 oranında artış göstererek 1 bin 776 olmuştur. Mayıs ayında yabancıya yapılan konut satışları sıralamasında  ilk sırayı 818 konut satışı ile İstanbul almıştır. Ayrıca yabancıya yapılan konut satışları önceki yılın aynı ayına göre yüzde 24,9 oranında artış göstermiştir. Bu şekilde 15 bin 740 olmuştur. Yabancılarda en çok konut satışları Irak vatandaşları tarafından yapıldı. Aynı zamanda mayıs ayındaki Irak vatandaşları Türkiye’den 239 konu satın almıştır. Irak vatandaşları sırası ile 231 konut ile İran takip etmektedir. Ardından 119 konut ile Rusya Federasyonu gelmektedir. 98 konut ile de Afganistan, en son 87 konut ile Almanya vatandaşı gelmektedir.

Bu şekilde Türkiye genelindeki konut satış oranlarını ve bu oranındaki artış miktarlarını görmek mümkündür. Bu konu hakkında daha fazla detaylı bilgi alarak konut satışlarının diğer aylardaki artış veya azalışı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…

Exit mobile version