Kategoriler
Emlak Haberleri

Konut satışları artıyor! Satılan konut sayısı ne kadar?

Konut satışları üzerinde görülen yükseliş devam ediyor. Konut ticaretinin en yoğun olduğu şehrimiz olan İstanbul’da, geçen yılın verilerine kıyasla daha fazla daire satıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan İstanbul İstatistik Ofisi’nin 2021 yılı Ocak ayı verileri, Türkiye genelinde bu satışların arttığını göstermektedir.

Özellikle Covid – 19 salgını dolayısıyla pek çok sektör gibi emlak sektörü de durgunlaşmıştı. Bundan dolayı İstanbul’da 2020 yılı için en verimsiz dönem Nisan ayıydı. Toplamda 6.000 konutun satıldığı Nisan ayı ile birlikte, 39.000 konutun satıldığı Temmuz ayı ise en verimli ay olmuştu. İstatistiklere göre, İstanbul’daki konut satışları geçen yılın geneline göre % 11.5 oranında artmıştır. Dolayısıyla sadece bu şehirde satılan konutlar yaklaşık olarak 265.000 adede ulaşmıştır. Bu konutlar arasında ikinci el olanların alım – satımı en büyük paya sahiptir. Bundan dolayı, ikinci el konutların yeni konutlardan daha fazla alınıp satıldığı görülüyor.

Dolayısıyla İstanbul’daki ikinci el konut ticareti % 28.9 oranında artmıştır. Ayrıca yeni konutlar için ise durum farklıdır. Çünkü İstanbul’un yeni konutları, son istatistiklere göre % 15.6 oranında daha az satılmıştır. İstanbul dışındaki konut satışları da emlak haberleri konusunda önemli bir yere sahiptir. Çünkü diğer şehirlerin genelinde de ikinci el konut satışları % 21.8 oranında artış göstermiştir. Ayrıca bu illerdeki toplam konut satışı ise 1.234.000 civarındadır. Ayrıca İstanbul’da olduğu gibi, Türkiye’nin diğer şehirlerinde de yeni konut alım – satımı düşmektedir. Bu düşüş, İstanbul dışındaki şehirler için % 6.5 oranındadır.

“Konut satışları artan ihtiyaçların göstergesi”

Yenievim emlak şirketleri arasında en önemli olanlar arasındadır. Bu gayrimenkul şirketinin yönetim kurulu başkanı olan İsmail Çalış, Türkiye genelindeki konut satışlarının artması hakkında açıklamalar yaptı. Sayın Çalış, geçen yıla göre % 11.1 artan satış ortalamasının, konut ihtiyacındaki artışla ilişkili olduğunu söyledi. Ayrıca Eminevim tarafından, her bütçeye uygun olan taksit seçenekleri ile konut satışları yapıldığını vurguladı. Bununla birlikte, taksit ücretlerini ödemekte zorlananlar için “taksit dondurma” kolaylığı da şirket tarafından sağlanmaktadır. Ayrıca faizsiz ve vade farksız olan bu taksitler, tamamen alıcının beklentilerine göre belirlenmektedir.

Benzer haberler için tıklayınız.