Kategoriler
Ekonomi Gündem Manşet

Konut satışları hızlanacak

Hürriyet Emlak Satış Direktörü Çağrı Bozay, bankaların konut kredisi faizinde uygulanan indirim kararı hakkında açıklamalarda bulundu. Bozay, konut kredisi faiz oranının düşürülmesinin Gayrimenkul sektörü açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Yaşanan likidite sorununun konut satışlarının artmasıyla çözülebileceğini söyleyen Bozay, sıfır konut projelerinin satışında hızlı bir artış beklediklerini dile getirdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) politika faizini 425 puan düşürerek yüzde 24’ten 19,75’e indirmesi dolar/TL’de düşüşü sağladı.

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank ise piyasadaki gelişmelerin ardından konut kredisindeki faiz oranlarını yüzde 1’in altına düşürdü.

500 bin liraya kadar 180 ay vadeli konut kredisi faiz oranını yüzde 0.99 olarak belirleyen kamu bankaları; Ziraat Bankası ve VakıfBank 1 Ağustos’tan itibaren, Halkbank ise 2 Ağustos’tan itibaren yeni faiz uygulamasına geçti.

Kısa süren daralma

Kamu bankalarının faiz oranını düşürmesini Sektör açısından oldukça olumlu bir durum olarak nitelendiren Bozay, bu gelişmelerin ardından Emlak sektöründe yaşanacak olumlu hareketlenmeyi beklediklerini söyledi.

Yatırımcıların mevduat faizi; döviz gibi finansal alanları Gayrimenkul sektöründen daha kârlı görmesi Gayrimenkul sektöründeki durağanlığın temel sebebi olarak nitelendirirken sektördeki daralmanın kısa süreli olduğunu söyleyen Çağrı Bozay, yüksek seviyelerde olan konut kredi faizlerinin yatırımcıların ilgisini farklı alanlara çektiğini kaydetti.

“Satışlar kısa sürede artacak

Hürriyet Emlak Satış Direktörü Çağrı Bozay, TCMB’nin faiz indirimine devam edebileceğini belirtirken “Önümüzdeki dönemde ekonomik konjonktürün ülkemiz ve piyasalar için daha iyi bir görünüm sergileyeceği düşüncesindeyiz.” dedi.

Bozay, ekonomideki gelişmelerin Sektördeki hareketlenmeleri artıracağını kaydederken faiz indiriminin ilk aşamasının sıfır konut projelerini hızlı bir şekilde etkileyeceğini söyledi.

Hürriyet Emlak Satış Direktörü, kamu bankalarının yaptığı faiz indirimiyle beraber sıfır konut projelerindeki satış artışının kısa sürede gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini dile getirirken “Emlak sektörü ekonomik stabilizasyon ile yakın gelecekte gerek yabancı gerekse de Türk yatırımcılar için parlayan yıldız olmayı sürdürecektir ifadelerini kullandı.