Kategoriler
Proje Haberleri

Konut satışları yüzde 18 azaldı

Şubat ayında konut satışları yüzde 18 oranında azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), tarafından Türkiye genelinde 2019 yılının Şubat ayındaki konut satışları incelendi. TÜİK tarafından yapılan incelemeye göre geçtiğimiz Şubat ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18,2 oranında azalma meydana geldi. Bu kapsamda satışı yapılan konut sayısı 78 bin 450 olarak açıklandı.

Türkiye genelinde ipotekli konut satışları da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 68,2 oranında azalış göstererek 8 bin 890 oldu. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı yüzde 11,3 olarak gerçekleşti.

Emin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, “TÜİK verilerinde de gördüğümüz üzere konut satışlarında belirgin bir şekilde düşüş yaşanmıştır. Bunun birçok farklı sebebinin olmasının yanı sıra en önemli etken faiz oranlarındaki artış olarak gösterilebilir. Buna karşılık el birliği sistemimiz ile 2018 yılında 18 bin 611 konut ve otomobil teslimatı gerçekleştirdik. Yaklaşık her ay bin 700 – bin 800 ev ve otomobil teslimatı gerçekleştirerek piyasaya 200-250 milyon TL nakit para girdisi sağlıyoruz. El birliği sektörü ile en çok teslimatı İstanbul’da gerçekleştiriyoruz, ardından Konya ve Bursa geliyor. Sektördeki müteahhitler Eminevim ile satışlarını artırıyorlar. 2019 yılında yüzde 30 büyüme hedefleyerek sektöre daha çok nefes aldırmayı hedefliyoruz. Faizlerin yüksek olduğu bu dönemde sektördeki daralma ancak ve ancak El birliği Sistemi ile atlatılabilir.” dedi.