Kategoriler
Ekonomi Gündem

Konut satışlarında büyük artış bekleniyor…

Her yıl okulların açılmasıyla Konut sektörü ciddi bir hareketlilik yaşarken faiz indirimleri de konut satışında etkili oluyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) faiz indirimi kararı ve dolar kurundaki düşüşün ardından kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1’in altına çekmesinden sonra konut satışlarında artış gözlemlendi.

Potansiyel alıcıların Gayrimenkul sektörüne hareket etmesiyle beraber, konut projeleri de ödeme kampanyası başlattı. Okulların açılmasıyla beraber önümüzdeki hafta sonu satış ofislerinin dolması bekleniyor.

Hafta sonu büyük bir satış beklenirken Sektör yetkilileri, satışların artış göstermeye devam edeceğini belirtti. Yetkililer, ayrıca, okulların açılmasıyla birlikte potansiyel alıcılarının tamamen konut fırsatlarına odaklandığını vurguladı.

Oturmak için veya yatırım yapmak için konut almak isteyen müşterilerin, firmaların mevcut kampanyalarıyla beraber daha uygun koşullarda daire sahibi olabileceği Sektör yetkilileri tarafından vurgulanırken İnşaatçılar Derneği Başkanı Nazmi Durbakayım, “Yılların trendi bize gösteriyor ki okul açılınca sektörde de hareket başlar. Faiz indirimiyle başlayan satıştaki artışların bu hafta sonundan itibaren çok iyi seviyelerde devam etmesini bekliyoruz.” diye konuştu.

Konut kredisi düşünce Türkiye ekonomisi de canlandı

“Konut talebi her zaman yüksek. Konuta erişim açısından da pek çok fırsat oluştu.” ifadelerini kullanan Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği Başkanı Feyzullah Yetgin, konut kredisi ve mevduat faiz oranlarının yüksek olması nedeniyle Sektörün bir süre boyunca durgunluk yaşadığını ifade ederken faiz oranlarının düşürülmesi hem ülke ekonomisini hem de inşaat sektörünü canlandırdığını söyledi.

En kötü gün, geride kaldı; Sektör ivme kazanacak

Emlak yatırımı yapanlarının bir kısmının TCMB’nin yarınki (perşembe) toplantısına odaklandığını aktaran Sektör temsilcileri, konut satışlarının yılın son çeyreğinde büyük bir ivme kazanacağını ifade etti.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu verilerinde, konut kredisi talebine, bankaların eskiye nazaran daha çok olumlu yanıt verdiği görülüyor.

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Altan Elmas ise “Uzun zamandır durma seviyesine gelen satışlar, kamu bankalarının faiz indirimi ile ağustosta çok iyi duruma geldi. Konut kredisi kullanım oranı 24 ay sonra artışa geçti. Konut almak için her türlü kolaylık tüketiciyi bekliyor. Türk ekonomisi, en kötüyü geride bıraktı. üçüncü çeyrekte önemli bir büyüme göreceğiz.” diye konuştu.