Kategoriler
Emlak Haberleri

Konut satışlarında geçen yıla göre düşüş yaşandı

Geçen yıl haziran ayında 1051 konut satılırken bu yıl haziran ayında 694 konut satılmıştır. Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli bölge müdürlüğüne açıklanan verilere göre 2021 yılı haziran ayında düzeyinde 694 konu satılmıştır. Konut satışlarında geçen yıla göre düşüş görülmektedir. 2020 yıl haziran ayında 1051 konutun satıldığı da bu şekilde öğrenilmiştir.

Konut Satışlarında Değerler Açıklandı

Yabancıya konut satışı ne kadar arttırırsak konut satışlarında sayı değerlerinde düşüş yaşanmaktadır. Haziran ayında 1051 konu satılırken bu yılki haziran ayında 694 konut satılmıştır. Bu düşüş oldukça kötü rakamları ile bizlere sunulmaktadır. Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli bölge Müdürlüğü’nden verilen verilere göre konut satışları oldukça düşüş kaydetmiştir.

Konut Satışlarında Geçen Yıla Göre Düşüş Yaşanıyor

İstatistik kurumlarında verilen verilere göre konut satışları geçen yıla göre oldukça düşüş yaşamıştır. Pandemi etkisiyle konut satışlarında istekler değişmektedir. Daha çok yazdık alanlarda ve sakin yerlerde yaşamın ilgi çektiği bu yıllarda sakin yerlere satışlar çoğalmıştır. Alımın artık düşmesi de veriler kapsamında bilinmektedir. Ayrıca haziran ayına göre bu yılki haziran ayında konut satışları oldukça düşüktür. Bu düşüşe verler kapsamında ulaşılabilmektedir.

Bu şekilde genel bilgi vermek mümkündür. Konut satışlarının verilerini her ay bir biçimde inceleyebilirsiniz. Bu verileri detaylı bir biçimde inceleyerek bilgi sahibi olmak mümkündür. Ayrıca sizlerde detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Daha fazla güncel haberi için tıklayınız…

Exit mobile version