Kategoriler
Emlak Haberleri

Konut satışlarının en hızlı olduğu il: Ankara

Türkiye’de eylül ayındaki konut satış hızının en yüksek olduğu il, Ankara. Bu ay içerisinde satılık ev ilanının en çok girildiği ilçe Esenyurt oldu. Konut fiyatındaki artışın da en fazla olduğu ilçeyse 19 Mayıs olarak kayda geçti.

Sahibinden.com tarafından yayımlanan Eylül ayına ilişkin endekse göre konut satışları, en hızlı Ankara’da gerçekleşti. Endekse göre Türkiye’deki konut satışları geçen yıla göre hızlanırken 3 büyükşehir dâhil olmak üzre Türkiye genelindeki konut fiyatları, artmaya devam ediyor.

Anadolu Ajansının haberine göre bu yılın eylül ayında, geçen yılın aynı dönemine göre konut satış süresi, 24 azalırken bir konutun el değiştirme süresi de 41 gün olarak kayda geçti.

Ankara’daki satış hızı ortalamanın ilerisinde

Sahibinden.com tarafından yayımlanan Eylül Ayı Emlak Endeksine göre başkentteki konut satışları, bir ayda yüzde 2.3 oranında arttı. Buradaki konutların satış süresi ortalama 39 gün oldu. Ankara’daki konut fiyatı artışının en çok gerçekleştiği ilçe, Gölbaşı.  Gölbaşı’ndaki konut fiyatlarıysa bir yılda yüzde 64 arttı. İlçe, son zamanlardaki altyapı yatırımları ve büyük projeleriyle dikkatleri üzerine çekiyordu.

Fiyat artışında Gölbaşı’nı yüzde 44’lük artışa Akkurt izledi. Sincan’da yıllık yüzde 37 oranında, Elmadağ ve Kahramankazan ilçelerinde ise yüzde 34 oranında konut fiyatı artışı gerçekleşti.

Konut fiyatları ilçe bazında en çok Samsun’da arttı

Samsun’un 19 Mayıs ilçesindeki konut fiyatları, bir yılda yüzde 153 arttı. Muğla’nın Urla ilçesindeki artış oranı yüzde 136 oldu. Kırklareli’nin Demirköy ilçesindeki artış da yüzde 94 oranında oldu. Demirköy’ü yine Samsun’un ilçesi takip etti. Vezirköprü’deki konut fiyatları, bir yılda yüzde 75 arttı.

Afyonkarahisar’ın Bolvadin’deki artış, yüzde 70 olarak gerçekleşti.

Yeni ilan sayısı en çok Esenyurt’ta

Geçtiğimiz eylül ayında, “Satılık Konut” kategorisine yüklenen ilanların çoğu Esenyurt’tan geldi. İkinci sırada Kadıköy yer aldı. Kadıköy’ü Keçiören, Kepez ve Muratpaşa ilçeleri izledi.