Kategoriler
Kampanyalar Manşet

Konut seferberliği 0.56 faiz imkânını getirdi

Konut seferberliği adına adım atan bir diğer isim Kalyon Gayrimenkul oldu. Yapılan duyuruda kamu bankaları tarafından başlatılan konut faiz oranlarındaki düşüşün yol açtığı; Emlak Konut GYO öncülüğünde başlayan konut kampanyalarında yer edinmek isteyen firmalar arasında ünlü bir isim dikkat çekiyor. Konutta desteğin yeni tip koronavirüs (covid-19) durgunluğunu hareketlendirmek isteyen hükümet tarafından teşviki ile başlayan süreçte Kalyon Gayrimenkul tarafından faiz desteği 0.56 olarak belirlendi.

Konut seferberliği son hızıyla devam ediyor

Kamu bankalarının birinci el, sıfır konutlarda 0,64 faiz oranını belirlemesinin ardından, ikinci el konutlardaki faiz oranı 0,74 olarak karşımıza çıktı. 12 ay vadesiz ödeme fırsatlarının kapıda olduğu gayrimenkul girişimine, yakın zamanda Emlak Konut GYO dahilinde diğer konut kampanyaları katılım sağladı. “Hayallerini Erteleme Türkiye” olarak belirlenen slogan ile Türkiye geneline yayılan kampanya; satış fiyatlarının yüzde 10 indirim üzerinden yüzde 5 peşinatla ev sahibi olabileceğiniz duyuruldu. Ayrıca kampanyanın devamı olarak konutlarda belirlenen fiyatın geriye kalan kısmını 3.yıldan itibaren ödemeniz isteniyor. Böylece son 2 yılınız eldeki parayı katlamanız ya da hesaplarınızı yoluna koymanız için oldukça ideal bir süre. Sektör uzmanlarının da belirlenen tarihi kampanya için destek verdiği ve ev alınması için vatandaşlara tam zamanı olduğu söyleniyor.

Kalyon Gayrimenkul hayallerin yanında olmaya kararlı

Kalyon Holding Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Kalyoncu, firma bünyelerinde yer alan konutlardan Üsküdar üzerindeki projelerin faiz oranlarının 0.56’ya indiğini duyurdu.

Sadece iki haftalık kısa bir sürede hayallerinin peşinden koşan vatandaşlar için, Mehmet Kalyoncu şu sözleri söylüyor; “Türkiye’de konut tarafında hiçbir zaman bir talep sorunu olmadı. Gayrimenkul alıcısı hiçbir zaman alım iştahını kaybetmedi. Sadece bir talep ertelemesi dönemi yaşadık.” Duruma ilişkin açıklamasını devam ettiren Kalyoncu, sektör üzerinde yaşanan durgunluk hakkında erteleme dönemi yaşandığını belirtiyor. Ekonomi tabiriyle düşüncelerini aktaran kurul üyesi, ‘ertelenmiş taleplerin’ devreye girdiği süreçte desteklerini göstermenin sevincinden bahsetti. Son zamandaki hareketlenmenin kamu bankalarının destek paketleri ve Emlak Konut GYO’nun kampanyası sayesinde olduğunu düşünen üyeler, sektöre müthiş bir ivme kazandırıldığının farkında.

Sürece faiz indirimiyle dahil olunacak

Konut erişiminde yol gösterici olacak kampanyalar hakkında bilgi veren Mehmet Kalyoncu, “120 ayda vade oranımızı, 1 milyon TL’ye kadar olan tutar için yüzde 0.56’ya çektik. 1 milyon TL’nin üzerinde ise yine sektör ortalamasının 30 baz puan altında, yüzde 0.66’lık bir vade sunuyoruz. Bunun yanında dileyen müşterimize de 750 bin TL’ye kadar yüzde 0.64, 12 ay ödemesiz vade farkı kullanılabiliyor” dedi. İstanbul’un en sevilen ilçelerinden biri haline gelen, şarkılara, filmlere konu olan Üsküdar’da Kalyon Holding tarafından gerçekleştirilen konut projeleri Aralık 2020’de teslim edilecek. Holding altında başlatılan kampanyada aynı zamanda isteğe göre oturumun başlatılabileceği söyleniyor. Buna göre, kişiler henüz taksit ödemesine başlamadan konut üzerinden ev sahibi olduğu an oturumu başlatabilir. Üsküdar projesinde yer alan Nevçarşı’sının da önümüzdeki eylül ayıyla birlikte en az yüzde 70 doluluk oranına sahip olarak açılış yapma hedefleri göz önünde bulundurulmalı.

Yatırım bedeli 300 milyon Euro tutarında

Gayrimenkul sektörünün geleceği konusunda kaygı içine girmediklerini belirten Mehmet Kalyoncu; firma dahilinde hayat bulan konut projeleri hakkında yorumda bulundu. Özellikle işlerinin beton dök, çimento kullan ve demiri bina yapımında kullan olmadığından bahseden Kalyoncu; insanların mutlu olmaları adına projelerde önemli detayların üstünden sıklıkla geçtiklerinden söz ediyor. Yaşam ruhuna sahip olacak alanların üretiminde yer almak için ön sıralarda hizmet vermeye devam edecek olan Holding, 2021’de Beykoz’da butik bir konut projesi üzerinden yeniden sahalara dönecek. Ayrıca projelerin yalnızca bununla kalmadığı ve İstanbul Havalimanı yakınlarında eğlence merkezi projesi olduğu da belirtildi. Böylece Holding bünyesinde gerçekleştirilmesi beklenen projeler için 300 milyon Euro yatırım bedeli söz konusu olacak.

Nevbahar Üsküdar sosyal tesisler

Nevbahar Üsküdar dahil edilen ve ‘Nevçarşı’ adını alan bölgenin kiralanabilir bölümü 30 bin metrekareyi bulacak. Farklı tipte toplam 169 konutun beklediği alanda yeni tip koronavirüs (covid-19) sürecine ilişkin değişen tüketici isteklerine yanıt verilecektir. Kalyon Gayrimenkul Genel Müdürü Çağın Işıkdağ, Nevbahar projesinde bahçeli ve teraslı evlerdeki talep artışından söz ediyor. Dairelerin 25 ila 150 metrekare arasında değişen terasları olduğundan bahseden Işıkdağ, yeni dönem itibariyle projeye dezenfekte edilmesi adına kargo odası dahil edeceklerini söyledi. Aynı zamanda sosyal izolasyon sonucunda evlerin en büyük sorununun evden çalışma sistemini karşılamadığını fark eden tüketicinin konut değiştirme isteği gün yüzüne çıktı. Bu nedenle evden çalışma ortamı adına sosyal tesislere çalışma alanları kurulacak.

Zam yapan firmalar itibar kaybedebilir

Mehmet Kalyoncu, yakın zamanda ortaya çıkan emlak fırsatçılarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Mülk sahiplerinin ve firmaların satış bedeli üzerinde en az yüzde 25 artış yaşaması özellikle itibar kaybına neden oluyor. İnşaat maliyetlerinde son yıllarda artış yaşanmış ve konut geliştiricileri satış fiyatlarını duruma yansıtmamıştır. Ancak bunun sürdürülebilir olmadığı bilinirken durumu korumak isteyenler şimdi başka bir kampanyada artış yapmaya başladı. Plan dışında yapılan bu girişimin sadece itibar kaybına neden olacağını aktaran Kalyoncu, kendileriyle görüşmeye gelen müşterilerin ilk sorusunun “zam yaptınız mı?” olduğunu söylüyor. Ancak duruma ilişkin müşterilerini rahatlatma yoluna giden firma; kredi paketlerinin açıklandığı günden bu yana artışa gitmediğini belirtti.