Kategoriler
Emlak Haberleri

Konut sektörü yabancıya satış ile canlanacak

Cathay Group yönetim kurulu başkanı Mahmut Alper Tuğsuz, yaptığı açıklamada, 2018 yılında yabancıların aldığı konut sayısının, 2017 yılına göre % 80 daha fazla olduğunu belirtti. Tuğsuz açıklamasının devamında, yurt dışındaki bankaların kendi ülkelerinde uyguladıkları mortgage sistemine, ülkemizdeki konutları da dahil etmeleri halinde, konut sektöründe rekorların kırılmasının hayal olmayacağını söylemiştir.

Döviz kurunun yüksek olmasından dolayı ülkemizdeki konut alımlarına daha çok talebin olduğunu belirten Tuğsuz, sırf İstanbul’da 2018 yılında 14 bin adet konutun, yabancılar tarafından alındığını açıkladı. Tuğsuz ülkemizde gayrimenkul alımı yapan ülkelerin çoğunluğunun Orta doğu ülkelerinden ve son zamanlarda da Rusya federasyonundan olduğunu belirterek, bu konuda gurbetçi vatandaşlarımızın da harekete geçirilmesi gerektiğini belirtmiştir.

Konut Sektöründe Gurbetçi Potansiyeli
Konut faizlerinin % 1’in altında olmasının sektörde canlanmaya olumlu etkisi olduğunu belirten Tuğsuz, yurt dışındaki vatandaşlarımız için yapılacak bu konu ile düzenlemelerin bu canlanmayı katlayarak arttıracağını belirtmiştir. Tuğsuz açıklamasında,  gurbetçilerimizin tasarruflarını ülkemizdeki gayrimenkul sektöründe değerlendirebilmeleri için, gerekli adımların atılmasının gerektiğini belirtti. Özellikle daha önceden ülkemizdeki gayri menkuller için yurt dışındaki bankaların verdiği kredilerin, artık verilmediğini belirten Tuğsuz, bu konuda çözüm olarak ise bu bankaların mortgage sistemine gayrimenkullerimizin dahil olmasını ve teminat olarak kabul edilmesini göstermekte.

25 yıldan beri gayrimenkul sektöründe sürekli kaliteli proje üreterek, projelerini gerçekleştiren Cathay Group, yerli ve yabancı yatırımcılarla müşterek çalışmaları neticesinde, projelerinden faydalananların yaşam kalitesini de yükseltmektedir.