Kategoriler
Emlak Haberleri

Konut teslim alırken dikkat edilmesi gerekenler

Maketten görüp de satın aldığınız ev, tam olarak tahmin ettiğiniz gibi çıkmayabilir. Peki hayal kırıklığına uğramamak için ne yapmak, nelere dikkat etmek gerekir?

Posta’dan Meltem Kara’nın haberine göre konut teslim alırken yanınızda sözleşmeniz olmalı. Sözleşme maddelerinin gerçekleştirilip gerçekleştirilmediğine dikkat edin ve teknik şartnamede yazan malzemelerle evde kullanılan malzemeleri karşılaştırın.

İnce işçiliğe dikkat edin

Binadan içeri girdiğiniz andan itibaren ince işçiliğe dikkat edin. Her daireyi aynı işçi yapmayacağı için daireler arasında bazı farklılıklar olabilir ancak kalitenin taahhüt edildiği gibi olması gerekir. Konut teslimi sırasında her yeri kontrol edin.

Su, elektrik ve doğal gaz saatleri ile konut içindeki tesisatı kontrol edin. Sayaçları gözden geçirin. Tüm prizleri ve ışıkları denetleyin.

Duvarlarda pürüz olup olmadığına bakın. Boya yapılmışsa açılma, dalgalanma, ton farkı var mı kontrol edin. Duvar kağıdı varsa kağıtların ek yerlerinin düzgün yaptırıldığını onaylayın ve kağıtta ton farkı olup olmadığına dikkat edin.

Zemin kaplamasını gözden geçirin. Parkenin darbe alıp almadığına bakın. Tabandaki seramiklerde sorun olup olmadığını kontrol edin. Süpürgeliklerin duvara ve zemine birleşme yerlerinde ayrılma olup olmadığını kontrol edin.

Banyoyu iyice inceleyin

Konutunuzdaki banyo vitrifiyelerinin paslı olup olmadığına bakın. Sifonu içini suyla doldurup çekerek deneyin. Banyo ve tuvalette zemine bol bol su dökerek akıntının gider süzgecinde toplanıp toplanmadığını kontrol edin.

Kapı geçiş profillerinin yerine düzgün montajlanıp montajlanmadığına dikkat edin. Oda kapılarının kapanırken kasaya sürtünme yapıp yapmadığına ve kilitlenip kilitlenmediğine bakın.

Kapı stoperlerinin takılmış olmasına dikkat edin.

Örnek dairede yer alan ve teşhir amaçlı konulan ankastre ürünlerin kendi dairenizde de olup olmadığını kontrol edin. Mutfak dolaplarının sağlam bir şekilde monte edilip edilmediğine bakın. Çekmecelerin açılıp açılmadığını gözden geçirin.