Kategoriler
Ekonomi Emlak Haberleri

Konut ve eşya sigortası fiyatları 04 Haziran 2021

Konut sigortası veya hem konut hemde eşya sigortası yaptırmak isteyenler konut ve eşya sigortası fiyatları fiyatlarını yakından takip ediyorlar. Peki konut sigortası ne kadar oldu? Eşya sigortası fiyatları ne kadar? Konut ve eşya sigortasını birlikte konut + eşya fiyatları ne kadar? Tüm bu soruların cevaplarına haberimizin devamında ulaşabilirsiniz.

Konut sigortası nedir?

Konut sigortası, sahibi olduğunuz evin zarar görmesi durumunda bu zararın karşılanması için evin güvence altına alınmasıdır. Tabi bunun bir çok bölümleri bulunmaktadır. Depreme karşı, sel baskınlarına karşı, hırsızlık sonucu uğranılan zararların güvence altına alınması şeklinde sigorta yapılmaktadır. Ayrıca yangın olması durumunda veya dolu yağması durumunda evin güvence altına alınmasıdır. Meydana gelen tüm bu hasarlara karşı önceden evin güvence altına alınması bir sigorta işlemidir.

Eşya sigortası nedir?

Eşya sigortasında ev sahibi veya kiracı olmanız fark etmiyor. Her şartta bu sigortayı yaptırabiliyorsunuz. Bir çok riske karşı konut içerisinde yer alan eşyalar güvence altına alınabilmektedir. Bu sigorta sistemi ile evinizdeki eşyaları yangına karşı güvence altına alabilirsiniz. Ayrıca cam kırılmasına karşı, su baskınına karşı evinizi güvence altına alabilirsiniz.

Tüm bu konuların dışında daha bir çok alternatif güvence altına alınabilmektedir. Örneğin fırtına, yer kayması, kar ağırlığı, terör, taşıt çarpması gibi konularda güvence altına alınabilir. Yada enkaz kaldırma masrafları, nakit para güvence altına alınabilmektedir. Hatta kira kaybı, hukuksal koruma, elektronik cihazlar, misafirlere ait eşyalar bile güvence altına alınabilmektedir.

Konut ve eşya sigortası fiyatları ne kadar?

Sadece konut sigortası yapılması durumunda fiyatlar ne kadar? Konut inşa bedeli 200 bin TL ile 250 bin TL arasındaki konutlarda yıllık ortalama fiyat 219 TL’dir. Eşya sigortası yapılması durumunda fiyatlar ne kadar? Bu durumda ise 10 bin ile 100 bin TL arasındaki eşya bedeli için yıllık ortalama fiyat 220 TL’dir. Konut + eşya sigortası yapılması durumunda fiyatlar ne kadar? Bu durumda konut ve eşya fiyatları aynı aralıkta olacak şekilde yıllık ortalama fiyat 391 TL’dir.

*Tablodaki konut ve eşya sigortası fiyatları, Hesapkurdu tarafından son 1 ay içerisinde alınan ve “günlük olarak güncellenen” prim tekliflerinin ortalaması alınarak oluşturulmuştur. Konut sigortası fiyatları konutun bulunduğu ile, ilçeye göre değişmektedir. Hatta konutun yaşına, bulunduğu kata ve cepheye göre de fiyatlar değişmektedir.

Güncel emlak haberleri için tıklayınız…