Kategoriler
Emlak Haberleri Gündem

Konuta talep artınca oteller konutlara dönüşüyor

Muğla’nın Marmaris ilçesindeki pandemi ve yaz döneminde turizmin getirdiği hareketlilik ve kira konutlarında talepler artmış vaziyettedir. İnsanlar konuta yönelince oteller konutlara dönüşüyor. Konuta talep artınca oteller konutlara dönüşmeye başladı. Artan talepler ile birlikte eski ve küçük çaptaki oteller yıkılarak konuta dönüştürülme başlamıştır. Türkiye otelciler federasyonu başkan yardımcısı olan Bülent Bülbüloğlu bu konu hakkında bir açıklama gerçekleştirmiştir. Aynı zamanda yerel yönetim ve şehir planlamacıları bu değişimle ilgili tedbirler almalı diye bu açıklamasını sürdürmüştür. Salgının kısıtlamaları nedeniyle evlere kapalı olan vatandaşların şehrin stresinden ve gürültüden uzak daha çok kırsal kesimlere taşındı bilinmektedir. Bu krizi fırsata çevirmek isteyen yatırımcılar ise küçük olan oteller konutlara dönüştürmektedir. Doğası ve denizi ile Marmaris gözde tatil merkezidir. Ayrıca sezonluk konut kiralama yöntemi ile bu talep artışları yaşanmıştır. Mevcut konutlara gelen talebinde artması bu proje kapsamında alınan kararları çoğaltmıştır.

Marmaris’te Turizm Sektöründe Talepler Arttı

Marmaris’te turizim sektöründe talep artışı gerçekleşmektedir. Bu durumda emlaktaki istekerlin artışı otelleri konutlara dönüştürmeye itmiştir. Küçük otellerin konutlara çevrilmesi ile çeşitli lüks konutlar ortaya çıkmaktadır. Turizm sektöründe pandeminin de etkisiyle sakin ve gürültüden uzak bu oluşturulan konutlara talep artışı görülmektedir.

Pandemi ile Birlikte Marmaris’te Oteller Konutlara Dönüşüyor

Pandeminin başından beri kiralık 10 talepleri üzerinde ilçede küçük ve eski oteller yıkılarak lüks konutlara dönüştürülme başlamıştır. Aynı zamanda ilçedeki mahalle ve ile birlikte yaşanan bu dönüşüm bu sene devam etmektedir. Marmaris Emlakçılar Derneği başkanı olan Zülfikar Soyvural bu konu hakkında bir açıklama gerçekleştirilmiştir. Vatandaşların tatil beldelerine ilgilerinin daha da çok arttığını belirtmiştir. Marmaris’teki bahar aylarında da kapsayan sezonluk kiralama talebinin gün geçtikçe artması emlakçıları bu yönteme yönelmesini sağlamıştır. Marmaris’in üç tarafı orman ve bir tarafı deniz ile çevrilidir. Bu nedenle tatil yeri olarak oldukça fazla tercih edilir. Küçük otelleri yıkarak konut alanlarının çevirme gibi projeler söz konusu olmaktadır.

Bu şekilde Marmaris’in küçük apart ve oteller lüks evleri dönüştürülmeye devam etmektedir. Bu yıl kapsamında gerçekleşen bu döngü bu sene devam edeceği de tahmin edilmektedir.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…

Exit mobile version