Kategoriler
Ekonomi

Konutder reform paketini değerlendirdi

Konutder Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda da Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı olan Z. Altan Elmas, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın bugün açıkladığı reform paketiyle ilgili birtakım değerlendirmelerde bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bugün İstanbul’da Yeni Ekonomi Programı Yapısal Dönüşüm Adımları’nı açıkladı. Konutder Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda da Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı olan Z. Altan Elmas da paketle ilgili görüşlerini bildirdi.

Z. Altan Elmas, gayrimenkul sektörü olarak Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı reform paketini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Elmas, reel sektöre ve finans piyasalarına yönelik pek çok yenilik getiren paketin Türkiye’ye hayırlı olmasını dilediğini ifade etti.

‘Tüm sektörleri ve sektörümüzü pozitif etkileyecektir’

Z. Altan Elmas, “Reform paketiyle açıklanan sermaye enjeksiyonu kamu bankalarıyla birlikte tüm sektörleri ve sektörümüzü pozitif etkileyecektir. Sektörde kredilerin bir kısmı kurulacak olan gayrimenkul fonu hissesi ile takas edilmesi sektörü rahatlatacak ve kredilerin fona konulmayan kısımlarının ödenebilirliğini daha da artıracaktır. Böylelikle gayrimenkul fonu hem bankalar hem de sektör firmalarının yararına bir enstrüman olacaktır. Aynı zamanda sermaye piyasalarımızın gelişimine de fayda verecektir. Bankalar isterse bu fon hisselerini piyasada satarak nakde dönebilecektir” diye konuştu.

‘Reform paketi umut verici’

Konutder Yönetim Kurulu Başkanı ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı olan Z. Altan Elmas, sonuç olarak gayrimenkul sektörünün yeni paket ve önlemlerin etkisiyle daha sağlıklı bir yapıya kavuşacağını düşündüğünü ifade etti. Z. Altan Elmas “Ertelenen talep morallerin düzelmesiyle yeniden harekete geçecek. Zamanlama olarak da bahar ve yaz mevsimleri, sektörümüz açısından yeniden canlanma dönemidir. Bunun reform paketiyle desteklenmesi umut verici oldu” diyerek sözlerini sona erdirdi.