Kategoriler
Emlak Haberleri Emlak Konut Haberleri

Konutların yarısında DASK yok

Generali Sigorta Direkt Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kerem Ölmez, Türkiye gibi bir deprem ülkesinde Zorunlu Deprem Sigortası olan DASK‘ın henüz yeterli oranda olmadığını söyledi. Sigortalılık oranının ülke genelinde yüzde 51.5 civarında olduğunu belirten Ölmez, konutların yarısında sigorta olmadığına dikkat çekti. Ölmez, depreme karşı binaların ve içinde yaşayanların güvenliği için Zorunlu Deprem Sigortası yapılmasının ertelenmemesi gerektiğini ifade etti.

Generali Sigorta, 150 yılı aşkın köklü geçmişiyle Türkiye’nin ilk sigorta şirketi olma unvanına sahip durumda. Şirket, Marmara Depremi’nin 20. yıl dönümünde deprem sigortasının önemine ve bu konuda kat edilen aşamalara dikkat çekti. Generali Sigorta Direkt Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kerem Ölmez, son yıllarda DASK’a olan talebin arttığını ve Doğal Afet Sigortaları Kurumu’na göre sigortalılık oranının yüzde 51.5’e ulaştığını dile getirdi. Ölmez, “DASK, bina tamamen ya da kısmi olarak zarar görmüş olsa da teminat altına alan bir sigorta türü. Sigortalılık oranı artış gösteriyor ancak Türkiye gibi bir deprem ülkesinde henüz yeterli oranda değil. Konutların yarısında sigorta bulunmuyor” dedi.

Ölmez, uzmanlar tarafından İstanbul’da yaşanacağı öngörülen depremin mülkiyet sahiplerini tedirgin ettiğini söyledi. Ölmez “Bu noktada İstanbul başta olmak üzere tüm Türkiye’de deprem veya depremden kaynaklanan tüm maddi zararlara karşı mülkiyet sahiplerini gözeten DASK bir zorunluluk haline geliyor. Dolayısıyla depreme karşı binaların ve içinde yaşayanların güvenliği için deprem sigortası yapılması ertelenmemeli” diye konuştu.

Yürürlükteki poliçe sayısı 9 milyon

Doğal Afet Sigortaları Kurumu’na göre sigortalılık oranı yüzde 51.5 ve yürürlükte 9 milyon poliçe mevcut. DASK verileri incelendiğinde, sigortalılık oranında Marmara Bölgesi ilk sırada yer alıyor. Marmara Bölgesi’ni Ege, İç Anadolu, Akdeniz, Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi izliyor. Toplam prim üretimi ise 1.2 milyar TL civarında.