Kategoriler
Ekonomi Gündem

Konutta doğal gaza zam yok!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez; doğal gazda maliyeti devletin üstlendiğini bildirdi. Böylece konutta doğal gaza Kasım ayında zam yapılmamış oldu. Ayrıca bu konuda BOTAŞ’dan da bir açıklama gelmiştir. Botaş, konutlarda kullanılan doğal gaza Kasım ayında zam yapılmadığını duyurmuştur.

Konutta doğal gaza zam yok

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Avrupa’da vatandaşına en ucuz doğalgaz sunan ülkeyiz. Maliyetin yaklaşık yarısı devletimiz tarafından üstleniliyor.” diye konuşmuştur. Doğal gazda Kasım ayı için mesken tarifesi sabit kalmıştır. Ancak sanayi aboneleri için geçerli olacak tarifeye ise yaklaşık yüzde 48 zam yapılmıştır. Ayrıca elektrik üretim amaçlı tarifeye ise yaklaşık yüzde 46 zam yapılmıştır.

Botaş tarafından yapılan açıklamada “Evsel Enerji Fiyat Endeksi’ne göre konutlarda Avrupa’nın en ekonomik doğalgazının Türkiye’de kullanıldığı ifade edilmiştir. “Dünya enerji piyasalarında yaşanan dalgalanmalara bağlı olarak tüketiciler fahiş enerji fiyatlarına maruz kalmıştır. Ülkemizde ise bugüne kadar bütün dünyada yaşanan yüksek enerji fiyatları tüketicilerimize aynı oranda yansıtılmamıştır. Tüm abone grupları en azami şekilde korunmuştur” denilmiştir.

En ucuz doğalgaz sunan ülke Türkiye

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Eylül ayı itibarı ile Avrupa’da vatandaşlarına en ucuz doğalgaz sunan ülke Türkiye olduğunu belirtmiştir. Ayrıca elektrikte ise Ukrayna ve Sırbistan’dan sonra en ucuz üçüncü ülke olduğumuzu belirtmiştir. Bakan Dönmez, vatandaşı korumak için maliyetin yarısını devletimiz üstlenmiştir dedi.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayınız…

Exit mobile version