Kategoriler
Emlak Haberleri

Konut’ta indirim kampanyası uzatıldı

gayrimenkul sektörünün öncü kuruluşlarından GYODER, İNDER ve KONUTDER ortaklığında alınan konutta indirim kampanyası kararı 15 Haziran 2018 tarihinde sona eriyordu. Tekrar bu birliklerin ortaklaşa aldığı karar ile konutta indirim kampanyası uzatıldı.

GYODER, İNDER ve KONUTDER tarafından başlatılan ve vatandaş tarafından yoğun ilgi gören ve sektöre hız kazandıran bu güç birliği kampanyası, 30 Haziran 2018 tarihine kadar uzatıldı.

Bu güne kadar bu kampanya sayesinde sadece 3 kamu bankasından alınan konut kredisi 6 milyar TL’ye ulaştı. Böylece hem gayrimenkul sektörü hemde vatandaş bu kampanyadan olumlu yönde etkilenmiş oldu.

15 Mayıs 2018 tarihinde başlatılan ve 30 Haziran 2018 tarihinde sona erecek olan konutta indirim kampanyasına yoğun ilgi devam etmektedir.

Kamunun başlattığı KDV ve tapu indiriminden sonra kamu bankaların başlattığı faiz indirimi ve sonrasında GYODER, KONUTDER ve İNDER birlikteliğinden alınan ortak karar ile başlatılan kampanya ya toplam 41 firma dahil olmuştu.

Kampanya ve faiz indirimi bir arada olunda yüzde 20 indirim, yüzde 5 peşinat, kredi faiz oranı ise yüzde 0.98 oldu. Buna tapu harcında ve KDV’deki indirim de eklenince vatandaşa konut alabilmesi için bir paket sunulmuş oldu.