Kategoriler
Konut Kredisi

Konutta kredi desteği gün itibariyle başladı

Konutta kredi desteği, kamu bankaları aracılığıyla 4 yeni paket üzerinden kişilerin ihtiyacına cevap vermeye hazırlanıyor.  En düşük faiz oranının yüzde 0,64 olarak belirlendiği paketlerde, ikinci el konut satın alımlarında bu oran yüzde 0,74 faiz olarak belirlendi.

Konutta kredi desteği büyüyor

1 Haziran Pazartesi (dün) itibariyle normalleşme sürecinin başlatıldığı Türkiye genelinde, kamu bankaları 4 yeni kredi paketi desteğini duyurdu. Özellikle konutta finans desteği sağlayacak olan paketler şimdiden ilgi çekiyor.

Gayrimenkul sektörünü hareketlendirmek adına ortaya çıkan yeni kredi paketleri, konut alımlarında kendini gösterecek. Sıfır ve birinci el konutlar için azami 12 ay geri ödemesiz olan paketin, 15 yıl vade ve aylık yüzde 0,64 faiz ile ortaya çıktığı görüldü. Aynı zamanda ikinci el konutta destek vermeye devam eden paketler, faizlerini aylık 0,74 oranında belirledi.

Büyükşehirden ev almak isteyene kredi miktarı müjdesi

Konutta finans desteği özellikle müşterinin tercih ettiği bölgelere göre değişim gösteriyor. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirden ev alma isteği bulunanlar için en fazla 750 bin TL para desteği verilecek. Bu miktar diğer şehirlerde en fazla 500 bin TL olarak belirlendi. Kredi kullanımlarında düşük peşinat oranı uygulanırken, bu oranın en az yüzde 10’dan başlayacağı biliniyor.

Kişi kredi desteğini kamu bankaları aracılığıyla en az 100 bin TL para desteği alırsa, geri ödeme miktarı aylık 938 TL’yi buluyor. 0,64 faiz oranından sıfır konut sahibi olmak isteyen kişilerin geri ödeme planına tabi tutulacağı kredi paketinde 15 yıl vadeli ödeme seçenekleri sizleri beklemekte.

Belirlenen faiz oranları ve kredi miktarı karşısında yapılan hesaplamalar, sonuç itibariyle minimum 15 bin TL’nin vatandaşın cebinde kalması hedefleniyor.

İkinci el konut almak isteyenler paketten yarar sağlayabilir

Konutta finans desteği seçenekleri yalnızca sıfır ve birinci el konutlar için geçerli olmayacak. İkinci el konut alımlarında da finans desteği sağlayacak olan kamu bankaları vatandaşlara birden fazla ödeme seçenekleri sunuyor. Azami 12 ay geri ödemesiz sağlanacak olan destek, 15 yıl vade ve aylık yüzde 0,74 faiz oranı ile kişilere destek kapısını açacak. En yüksek faiz oranlarının ikinci elde ortalama 0,95 olduğu bilinirken, başvuruların 2 Haziran Salı günü itibariyle başlaması bekleniyor.