Kategoriler
Proje Haberleri

Konutta sat-yap dönemi bitti

Mesa Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Mert Boysanoğlu, gayrimenkul sektöründe uzun yıllar uygulanan önce satış yapıp sonra proje yapma döneminde sona gelindiğini söyledi.

Boysanoğlu, sat-yap döneminin kapandığını, artık yap-sat modelinin işleyeceğini kaydetti. Sektörde son yıllarda çok fazla oyuncu olduğuna dikkat çeken Boysanoğlu, “Şimdi içinde bulunduğumuz dönem sektörün disiplin altına alınması için fırsat olabilir. Devlet belli düzenlemelerle inşaat sektörünü kontrol altına almalı. 50 bin lira sermaye ile milyarlık iş yapma dönemi geride kaldı” dedi.

Mert Boysanoğlu, arz-talep dengesinin etkisiyle ilerleyen günlerde arsa fiyatlarında düşüş olacağını belirtti. Boysanoğlu, “Eskiden 10 kişinin istediği arsaya 2 kişi teklif verince arsanın fiyatı ya da verilen oran aşağıya inecek. Bu da konut alıcısına fiyat avantajı olarak yansıyacak” diye konuştu.

Yurt içindeki projelerinin yaklaşık 9 milyar lira değerinde olduğunu Boysanoğlu, Beykoz Çubuklu bölgesinde 2 projelerinin başladığını, bir tane de planlanan proje olduğunu dile getirdi. Boysanoğlu, “Bu işlerin değeri 1.5 milyar lira. Mesa Çubuklu 28 projemizde inşaatın yarısına geldik, evlerin 3’te biri de satıldı. 6 blokluk projemizde 80 birim var. Teslimler ise Ekim 2019’da yapılacak” dedi.