Kategoriler
Emlak Haberleri

Konutta satışlar arttı fiyatlar yükselmeye devam ediyor!

Konut satışlarında ciddi bir artış görülürken konut fiyatları da süratle artmaya devam etmektedir. Bu artışın ne kadar devam edeceği ise merak konusu. Keypoint Gayrimenkul CEO’su Tarık Seçkin, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunmuştur. Seçkin, talep artışı, stokların azalmadı ve inşaat maliyetlerinin yükselmesi, konut fiyatlarındaki artışın temel sebebi haline geldiğini açıklamıştır. Seçkin, Covid-19 salgın sürecindeki kısıtlamaların esnetilmesinin ardından emlak sektöründe önemli bir toparlanma söz konusu olduğuna değinmiştir. Ayrıca; “Geçtiğimiz yıl dünyada milyarlarca insan salgın nedeniyle uzun zaman boyunca evlerine kapandı. Bu durum haliyle gayrimenkul ve emlak sektörünü olumsuz yönde etkilemiştir. Fakat kısıtlamaların gevşetilmesi ve nispeten kaldırılmasıyla beraber hem satılık hem de kiralık konut piyasasında taleplerin bariz şekilde arttığını gözlemlemekteyiz.” Şeklinde konuşmuştur.

İşlem sayımız yüzde 300 oranında arttı

Tarık Seçkin, Keypoint Gayrimenkul olarak yerli ve yabancı müşterilerden önemli sayıda talep aldıklarına değinmiştir. Ayrıca; “Gayrimenkul yatırımları zaman içerisinde bazı zamanlar çeşitli
nedenlerle dalgalanmıştır. Fakat buna rağmen genel eğilim gayrimenkule daha yüksek tahsisler yönündedir. Gayrimenkul, diğer varlık sınıflarına oranla daha iyi bir getiri sağlamaktadır. Taleplerin büyük çoğunluğu yatırım amacı güden müşterilerden oluşmaktadır. Önemli bir bölümü de Türk vatandaşlığı hakkı kazanmak isteyen yabancı müşterilerden gelmektedir. İşlem sayımızın yüzde 300 oranında arttığını söyleyebilirim.” Açıklamalarını yapmıştır.

Sahil beldelerine ilgi yoğunluğu

Seçkin, Covid-19 salgınıyla beraber sahil bölgelerine olan ilginin de arttığına değinmiştir. Ayrıca yüksek satış fiyatlarını beraberinde getirdiğini belirtmiştir. Tarık Seçkin; “Bu süreçte vatandaşların
daha rahat yaşayabilecekleri sahil beldelerine yerleşme arzularının olduğunu gözlemlemekteyiz. Talebin bir hayli yüksek olduğu sahil beldelerindeki fiyat artışını önemli düzeyde tetiklemektedir. Pek çok bölgede son 1 yıl içerisinde fiyatların 3 katına kadar artış gösterdiğimi söyleyebilirim.” Şeklinde konuşmuştur.

Konut fiyatlarındaki artış devam edebilir

Seçkin, dünyada son 1 yılda konut fiyatlarının en fazla arttığı ülkenin Türkiye olduğuna değinmiştir. Ayrıca; “Türkiye konut fiyatlarındaki yüzde 32’lik artışla dünya birincisi haline gelmiştir. Arz önemli ölçüde azalmaktadır. Bir taraftan da hammadde maliyetleri artmaya devam etmektedir. Bu durum ilerleyen zamanlarda konut fiyatlarındaki artışın devam etmesine sebep olabilir.” Açıklarında bulunmuştur.

Diğer proje haberleri için tıklayınız…