Kategoriler
Proje Haberleri

Konutta stok varsa ruhsat verilmesin

ÖZAK GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, gayrimenkul sektöründe olması gereken sağlıklı gelişim için açıklamalardan bulundu. Sayın Ahmet Akbalık, söz konusu olan gayrimenkul sektörünün sağlıklı bir şekilde gelişmesi için yeni inşaatların ruhsatlarının arz-talep dengesine bağlı olmasını, buna göre verilmesi gerektiğini belirtti.

Dünyanın birçok yerinde böyle bir sistem olduğunun altını çizen ÖZAK GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, sektörde elbette yeni projelerin de olması gerektiğini fakat yapılan bir projenin taklitleri çoğaldığında herkesin zarar gördüğünü belirtti. Ülke kaynaklarını boşa harcamamak gerektiği söyleyen Ahmet Akbalık, bölgede arz fazlası varken yeni projeler inşa etmenin bir mantığı olmadığının altını çizdi.

ÖZAK GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, sektörde yer alan bazı stok fazlası ürünleri defolu ürün olarak adlandırdı. Söz konusu defolu ürünler ile oluşturulan stoğun arz fazlası var gibi algılandığını söyleyen Ahmet Akbalık, bilinçsizce yapılan konutların sektörün kamburu haline geldiğini belirtti.

Ahmet Akbalık, alıcı için fırsat döneminde olduğumuzun da altını çizdi. Yüzde 50 yüzde 70 maliyet artışına rağmen konutlara firmaların zam yapmadığını söyleyen ÖZAK GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, bu fiyatların bundan sonra bulunmasının zor olduğunu söyledi. Gayrimenkul yatırımının da her zaman kazandırdığı yönünde konuştu.

Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat firmalarının ortaklığı ile Emlak Konut GYO güvencesi bir araya gelerek yükselen Büyükyalı projesi İstanbul’un Kazlıçeşme sahilinde yükseliyor. Yıl sonunda kapılarını alıcılarına aralayacağını belirtlen ÖZAK GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, bin 250 adet konutun yüzde 42’sinin ise satıldığını belirtti.