Kategoriler
Emlak Haberleri

Konuttaki en kısa amortisman süresi 18 yıl

Türkiye genelindeki en çok konut satılan il arasında ortalama şehir şehir belirlenmiştir. 18 yıl olarak ölçülen Ankara ve Şanlıurfa şehirler arasında ilk sıralarda yerini almıştır. Ayrıca en uzun amortisman süresi ise 31 yıl olan Muğla olarak belirlenmiştir. Aynı zamanda Türkiye genelindeki konut yatırımlarında bu hızlı döngüdeki iller arasında ortalama 18 yıl ile Ankara ve Şanlıurfa baş sıraya isimlerini yazdırmışlardır. Türkiye genelinde en fazla konut satışını gerçekleştiren bu illerdeki araştırmaya göre konut yatırımına ilgi sürmektedir. İlk 5 ayda ülke genelinde yaklaşık olarak 359 bin adet konut satışı gerçekleşmiştir. Aynı zamanda fiyatlar son 1 yılda %31,7 oranında artış gösterdiği bilinmektedir.

Konut Satışlarında Ortalama Satış Fiyat Oranları 

Ortalama konut metrekare satış fiyatlarından bahsedecek olursak ortalama satış fiyatı 3 bin 113 TL olduğu görülmektedir. Ortalama konut fiyatları ise 404 bin 690 lira olduğu görülmektedir. Geri dönüş süresi ise 20 yıl olarak söylenebilir. Satılmayı bekleyen daire sayısı ise 995 bin 463 lira belirtilmiştir. Satışı gerçekleştiren bu 30 ile arasında yatırımın ortalama geri dönüş süresi ise en kısa kentler 18 yıl olan Ankara ve Şanlıurfa olarak belirlenmiştir. Ayrıca Gaziantep bizi 19 yıl olarak ölçülmüştür. Antalya, Mersin, Tekirdağ, Eskişehir, Diyarbakır ve Yalova ise 20 yıl içerisinde gerçekleşmektedir. Bursa, Adana, Sakarya, Kahramanmaraş ve Elâzığ ise 21’dir. İstanbul, Konya, Hatay, Samsun ve Çanakkale ise 22’dir. Ayrıca İzmir Kocaeli Denizli ve Malatya 23 olarak kayda geçmiştir. Ayrıca en uzun amortisman süresi 31 yıl olarak belirlenen olmuştur.

En Kısa Amortisman Süresi Ankara ve Şanlıurfa En Yüksek Metrekare olan Muğla ve İstanbul 

Söz konusu bu iller arasındaki ortalama konut satış metrekare değeri sıralamasında zirve olarak 7 bin 771 lira olan Muğla yer almaktadır. Ayrıca Muğla şehrini 4 bin 587 lira ile İstanbul 4 bin 169 lira ile Aydın takip etmektedir. 4 bin 142 lira ile İzmir 3 bin 829 lira ile ise Antalya peşlerinden gelmektedir. Aynı zamanda ortalama satış değerleri bu şekilde şehir şehir değer biçilmiş ve sıralanmıştır.

Bu şekilde metrekare değer olarak sıralanabilir bu konunun detayları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Daha fazla güncel haberi için tıklayınız…