Kategoriler
Toki Haberleri

Selçuklu-Ardıçlı Toki Kura Sonuç 2020

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yürütülen “Her Yıl 100 bin sosyal konut” kapsamında Konya İli, Selçuklu İlçesi, Ardıçlı’da hayata geçirilecek olan Konya Selçuklu Ardıçlı Toki 2. etap Evleri projesinin yer alan dairelerin kura çekilişi bugün gerçekleştirildi. Toplu konut projelerine başvurular 16 Aralık 2019 tarihinde başlamış, 16 Ocak 2020 tarihinde ise sona ermişti.

Toplam 1.717 adet daireden meydana gelen toplu konut projesinde başvurular tamamlandı. Artık vatandaşlar kuraların sonuçların açıklanmasını bekliyor. Konya Selçuklu Ardıçlı Toki kura sonuçları kuraların çekilişinin ardından en kısa sürede TOKİ tarafından açıklanacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından hayata geçirilecek olan Konya Selçuklu Ardıçlı 2. etap Toki Konutları projesinde yer alan toplam 1.000 adet konut için kura çekilişi 02 Mart 2020 tarihinde Pazartesi günü yapıldı.

Projede kura çekilişi nerede yapıldı?

Konya Selçuklu Ardıçlı 2. etap Toki Evleri projesinde kura çekilişi 02 Mart 2020 tarihinde Pazartesi günü Saat: 10:00′da noter huzurunda gerçekleştirildi. Kura çekilişi Konya Kongre ve Spor Merkezi Kapalı Spor Salonu‘nda yapıldı.

Kura Çekilişi yapıldıktan sonra Konya Selçuklu Ardıçlı Toki kura sonuçları belli olacak. Yöresel mimaride inşa edilen konutların dışında projede ayrıca spor alanları, oyun alanları, parklar, peyzaj alanları da yer almaktadır.

Konya Selçuklu Ardıçlı Toki kura sonuçları belli olduktan sonra ise kura çekilişi sonucu daire sahibi olanların kura listesi E-Devlet Kapısı’ndan yayınlanacak. Kura sonuçlarını E-Devlet Kapısı web sitesi olan https://www.turkiye.gov.tr/toki-talep-toplama-projeleri-icin-hak-sahipligi-kura-sonucu-sorgulama linkinde girerek öğrenmek mümkün olmaktadır. Sorgulama yapabilmek için E-Devlet şifresi olması gerekmektedir.

Projede 2+1 ve 3+1 konutlar yer alacak

Toki 100 bin sosyal konut projesi kapsamında hayata geçirilecek olan Konya Selçuklu’daki konut projesinde iki farklı tip daire seçeneklerine yer veriliyor. Projede yer alacak olan konutlar 2+1 ve 3+1 tipinde olacak. 2+1 konutların büyüklükleri 75 metrekare ile 85 metrekare arasında olması bekleniyor. 3+1 konutların büyüklükleri ise 100 metrekare olması bekleniyor. Projede yer alan konutların 1.202 tanesi 2+1 tipindeki dairelerden meydana geliyor. Dairelerin 515 tanesi ise 3+1 tipindeki konutlardan meydana geliyor.

Konutların 240 ay vade ile satışa sunuluyor

Her yıl yapılması planlanan 100 bin sosyal konut projesi kapsamında satışa sunulacak olan Konya Selçuklu Ardıçlı 2. etap Toki Evleri projesinden daire sahibi olmak isteyen vatandaşlar yüze 10 peşinat ödedikten sonra kalan tutarı yüzde 0.49 faiz oranı ve 240 ay vade ile ödeme yapmaları gerekiyor.

Toki 100 bin konut kura çekiliş tarihlerini öğrenmek için tıklayınız….

Konya Selçuklu Ardıçlı 2. etap Toki Evleri projesi ile ilgili daha fazla bilgi almak için 444 86 54 numaralı telefonu arayabilirsiniz.