Kategoriler
Toki Haberleri

Konya Yeni Motorlu Küçük Sanayi Sitesi protokolü imzalandı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Sanayi Bölgeleri Kentsel Dönüşüm Derneği iş birliğiyle inşa edilecek Yeni Motorlu Küçük Sanayi Sitesi için protokol imzalandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, Hazine’ye ait ne kadar atıl arazi varsa, ne kadar kullanılmayan arazi varsa bunların çeşitli sektörlere kazandırılacağını söyledi.

Kurum, projenin hem Konya hem de bölge için önemli bir yatırım olduğunu söyledi. Kurum, “Yatırım bedeli yaklaşık 1 milyar lira olan bu projeyle, Konya sanayisi inşallah büyüyecek, Konya’daki istihdam artacak ve şehrimiz kentsel dönüşüm anlamında yeni yaşam alanlarına kavuşacak. İnşallah bu yıl içerisinde projeye başlayacağız ve 36 aylık bir süreç içerisinde de hak sahiplerine dükkanlarını teslim edeceğiz” dedi.

Bakan Murat Kurum, tüm Türkiye’de yenilenmesi gereken 6,7 milyon konutun olduğunu kaydetti. Kurum “Hedefimiz önümüzdeki beş yıllık süreçte her yıl 300 bin konutu dönüştürmek. Bu 300 bin konutu dönüştürürken şehrin kültürünü, mimarisini öne çıkaracak önemli projeler yapmak istiyoruz. Kentsel dönüşümü aslında biz ikiye ayırdık. Biri tarihi alanlarda dönüşüm, diğeri ise yıkılma tehlikesi olan, metruk, deprem riski taşıyan alanlardaki dönüşüm. Bir de sanayi alanları dönüşümümüz var ki aslında bunun örneğini daha önce birkaç şehrimizde yaptık. İnşallah şimdi Konya’mızda da çok önemli bir proje gerçekleştiriyor olacağız” diye konuştu.

Kurum, Konya’da yapılacak yeni sanayi sitesinin şehri güzelleştireceğini sözlerine ekledi.