Kategoriler
Gündem Proje Haberleri

Konyaaltı Plajı yaz sezonuna hazırlanıyor

Konyaaltı Plajı, önümüzdeki birkaç gün içinde açılacak olan yaz sezonuna hazırlık yapıyor. Yoğun çalışmaların ön plana çıktığı turizm sektörü, Sağlık Bakanlığı talimatları gereği tesis ve sahil çevresinde “sosyal mesafeli” alanlar yaratacak.

Konyaaltı Plajı yaz sezonuna temkinli yaklaşıyor

Yeni tip koronavirüs (covid-19) hastalığının etkilediği dünya geneli, olumsuz süreci atlatmak adına normalleşme çabası içine girdi. Bu sürece gereğinden fazla uyum sağlanan Türkiye’de, haziran ayından itibaren turizm sektörüne başlanıyor. 1 Haziran yerli turiste kapılarını açmaya başlayacak olan otel ve tesisler, aynı zamanda temmuz ayı itibariyle yabancı turistlerin gelmesini umuyor.

Tedbirler kapsamında kapatılan Antalya’nın ünlü Konyaaltı Plajı, “sosyal mesafe” kuralları kapsamında yeniden düzenlendi. Buna göre, şezlong ve şemsiyeler için belirli aralıkların bulundurulacağı alanda, kimse dip dibe oturmayacak.

Salgın hastalığın yeniden artmaması ve ikinci bir dalga olarak ülke geneline yayılmaması adına, Konyaaltı Plajı’nda önlem hazırlıkları devam ediyor. “Sosyal mesafe” kurallarının yaşam şekli hale geleceği süreçte, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy çalışmalar başlattı. Tedbirlerin arttırıldığı alan içerisinde Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ekipleri, Bakan Nuri Ersoy’un talimatlarına uyum sağlıyor.

Kişiler arasında belirli mesafe bulunacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi ekiplerince düzenlenen alan içerisinde, şezlong ve şemsiyeler sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde yerleştiriliyor. Ayrıca kumsal üzerinde yer alan güneşlenme alanlarında da aynı düzenlemelere giden ekip, çevre düzenlemesi adına talimatları önemsedi. Konyaaltı Plajı girişinde aynı zamanda belediyeye ait sosyal tesislerde hazırlık yapılırken, aynı talimatlara uygun çevre düzenlemesi gerçekleştiriliyor. Plaj içinde yer alan yürüyüş yolunun unutulmadığı düzenleme esnasında, sosyal mesafe kuralları dikkat çekmekte.

Akdeniz sahil şeridinin en güzeli

Plaj, Antalya’nın en önemli uğrak noktaları olarak biliniyor. Yerli turistin gözbebeği olarak bilinen bu doğal güzellik, aynı zamanda yabancı turistlerinde oldukça beğendiği bir plaj. Türkiye’nin en uzun plajları arasında ismi bulunan, Konyaaltı’nda yer alan plaj; 7 kilometre uzunluğa sahiptir. Çevresinde birbirinden çeşitli otel ve konaklama seçeneklerinin bulunması, yürüyüş ve spor alanlarına uygun olarak düzenlenmesi, plajı daima ön plana çıkarıyor. Ayrıca doğusunda yer alan Antalya falezleri görülmeye değerken, batısında ise Antalya Limanı bulunmaktadır. Sarısu Deresi’nin limandan yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta olması, sahili tanıma arzusunu kişilerde yükseltmeye devam ediyor.