Kategoriler
Emlak Haberleri Toki Haberleri

Konya’da Gazeteciler Cemiyeti ve TOKİ yeni konut projesi için anlaştı

Konya’da Gazeteciler Cemiyeti ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, gazetecilere konut kazandırmak için harekete geçti.  Taraflar arasında yapılan görüşmelerin sonunda imzalanan protokol gazetecileri de ev sahibi yapacak. 

Konya’da gazeteciler kiradan kurtulabilir 

Gazeteciler Cemiyeti, gazetecileri ev sahibi yapma amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkisindeki Toplu Konut İdaresi Başkanlığıyla iletişime geçti. Kira masraflarına karşılık basında çalışanları ev sahibi yapma isteği ağırlık kazandı. Günün sonunda gazetecilerin yüzünü güldürecek haberi veren dernek yetkilileri, Toplu Konut İdaresi Başkanlıyla birlikte protokolü imzaladıklarını duyurdu. 

Selçuklu ilçesinde tasarım süreci başladı 

Konya’da taraflar arasında imzalanan protokolün sonunda projeye dair gerekli bilgiler kamuoyuna sunuldu. Burada açıklamada bulunan Gazeteciler Derneği, Selçuklu ilçesini seçtikleri bilgisini aktardı. Ardıçlı Mahallesi’ni kapsayan çalışmalar, Sosyal Konut Projesi altında yükselecek. 2 etaplı projede toplamda 512 konut yaratım sürecinden geçecektir. Şartlı olarak satışa çıkarılacak konutlarda hak sahiplerinin yalnızca gazetecilerden oluşması bekleniyor. 

Başkandan ilgili açıklama geldi 

Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, yapmış olduğu açıklamada konut projesine ilişkin detayları aktardı. Meslektaşlarını uzun zaman önce ev sahibi yapma isteklerinin bulunduğunu söyleyen Özdemir, durumun nihayet aydınlığa kavuştuğunu vurguluyor. Yapılan çalışmalar ve ilgili tutumlar karşısında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), cemiyetle birlikte protokole imza attı. Anlaşmaya istinaden 2+1 ve 3+1 dairelerin sahibi olması gereken gazetecilere verilecek toplam daire sayısı 512’yi buldu. Belirtilen şartları karşılayabilen meslektaşlarının konutlarda oturum sağlayabileceği konusunun üzerinden yine geçen Özdemir, inşaat çalışmalarının belirtilen bölgede devam ettiğini söyledi. 

Projede istenilen şartlar nelerdir? 

Konya’da gazetecilere yönelik konut projesine imza atan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), belirli şartlar üzerinden hak sahiplerini tanımlayacak. Bu şartlar; özellikle il sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet etme zorunluluğunu getiriyor. Üstüne alım yapacak olan kişinin mutlaka basın kartı olması gerektiği konusunda sunulan şartlar, gerektiği yerde basından emeklilik istiyor. TOKİ’nin genel geçer şartlarından bir diğeri ise konut projeleri üzerinden ev sahibi olmama durumu var. Yalnızca alıcı tarafın değil, eşi ve çocukları içinde aynı şeyi geçerli kılan bu kural; kişilerin tapuda ev sahibi görünmemesi gerektiğini söylüyor. 

Proje haberlerine göz atmak için tıklayınız.