Kategoriler
Toki Haberleri

Konya’da TOKİ 883 konut teslim edecek

Türkiye’nin her şehrinde her bütçeye uygun toplu konut yapan Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Konya’da yapımını tamamladığı konutların teslimini yapacak. Türkiye’de özellikle alt ve orta gelir gruplarını ev sahibi yapan TOKİ, bugüne kadar çok sayıda insanı ev sahibi yaptı.

Her yıl konut ve sosyal donatı üretimi hedefini biraz daha artıran kurum, 2003 ve 2019 yılları arasında “Planlı Kentleşme ve Konut Üretimi Seferberliği” kapsamında 81 kentteki 3 bin 682 şantiyede 842 bin 324 konut rakamına ulaştı. Sosyal konutların üretimine ağırlık veren TOKİ, dar ve orta gelirli ailelerin yanı sıra engelli, emekli, gazi ve şehit yakınları için de konut üretimi gerçekleştiriyor.

Kurumun son 16 senede ürettiği konutların 721 bin 195’i sosyal konut niteliğinde yapıldı. Toplam konut üretiminin yüzde 86,17’si bu şekilde gerçekleştirildi. Satılan konutların sayısı 727 bin 163’e, teslim edilen konutların sayısı ise 697 bin 412’e yükseldi. Yapım ve proje işleri aşamasında olan 110,9 milyar liralık 5 bin 996 ihale sonuçlandırıldı.

Kurum, Konya’da da birçok proje gerçekleştirdi. TOKİ, Konya Sarayönü 3’üncü etapta toplam 883 adet konutun teslimlerine başlıyor. 883 adet konut, 1 cami, 1 adet sosyal tesis, 1 adet 2 dükkânlı ve 1 adet 5 dükkânlı konseptin yer aldığı projenin yapım süreci sona erdi.

Konut teslimi için gerekli bilgiler

Kurumdan daha önce yapılan duyuruda 2 Eylül-11 Ekim tarihleri arasında teslim işlemlerinin gerçekleştirileceği açıklanmıştı. Teslim için konutların hak sahiplerinden Kimlik belgesi, Gayrimenkul Satış Sözleşmesinin nüshası, Konut vekaleten teslim alınacak ise vekaletnamenin aslı ve fotokopisi, KDV tutarının yatırıldığına dair belge veya fatura, Doğalgaz bağlantı bedelinin yatırıldığına dair belge veya faturanın hazırlanması gerek.

Kurumun internet sitesinde yer alan projeler bölümünde Konya Ardıçlı TOKİ Projesi dışında kentte yapılacak konutlarla ilgili herhangi bir bilgi yer almıyor.