Kategoriler
Emlak Haberleri

Konya’daki konut satışlarında yüzde 207 yükseliş

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Konya Bölge Müdürlüğünün yayımladığı verilere göre Konya’daki konut satışlarında artış görüldü. Geçtiğimiz aydaki konut satış sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 207 arttı. 

Geçtiğimiz ay içinde il genelinde 5 bin 198 adet konut satıldı. Bu artış, bu yılın mayıs ayına göre yüzde 315,8 fazlası.

Konya, diğer iller arasında yüzde 2,7 oranındaki paya sahip olarak ilk yediye yerleşti. Konut Satış İstatistikleri‘ne göre haziran ayında gerçekleştirilen ipotekli satışlar, 2 bin 642 oldu.

Konya 54’üncü oldu

Yeni koronavirüs salgınına rağmen faiz indirimleri ve diğer finansman teşvikleri, konuttaki satışları hızlandırdı. Konut satışları, yeni vaka sayısının Türkiye’de pik noktasına ulaştığı nisan ayında dibe inerken sonraki aylarda yükseliş kaydetti. Geçtiğimiz aydaki bu yükseliş, 2019’un haziran ayındaki satışları da geçti.

Geçtiğimiz ay, Konya’daki konutların yüzde 47,4’ü banka ipoteği aracılığıyla satıldı.

İpotekli satış sayısında 54’üncü il olan Konya’da 736 konut ise el değiştirdi. Bu dönemde Konya’da konut satışı payı, toplam satışlar içinde yüzde 52,6 oranında oldu. Konya, diğer konut satışı sayısında, diğer illerin arasında, 28’inci sıraya girdi.

Konutların yüzde 34,7’si sıfır

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Konya Bölge Müdürlüğünün yayımladığı verilere göre geçtiğimiz haziran ayında Konya’da satılan konutların yüzde 34,7’sini birinci el konutlar oluşturdu.

İkinci el konutlar ise toplam satışlar arasında yüzde 65,3’lük pay aldı. 

Türkiye’de yüzde 209’luk artış

TÜİK’in yayımladığı Konut Satış İstatistikleri’ne göre geçtiğimiz ayda satılan sıfır konut sayısı, mayıs ayının 97 bin 304 fazlası. Haziran ayında, Türkiye genelinde, 131 bin 380 konut, ilk elden satıldı.

Aynı aydaki toplam konut satışı ise 190 bin 12 olarak kayda geçti. Bu artış, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 209,7 oranında oldu. Mayıs ayındaki toplam satış sayısı ise 50 bin 936 adet olarak gerçekleşmişti. 

Konut satışları bir yılda yüzde 209 arttı (Türkiye Konut Satış İstatistikleri – Haziran 2020)