Kategoriler
İhaleler

Konya’nın Beyşehir ilçesinde 494 konutun ihale tarihi belirlendi

Konya’nın Beyşehir ilçesi merkez bölgesi ile Huğlu ve Üzümlü mahallelerine konut projesi gerçekleştirme kararına varan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), proje alanlarında toplamda 494 konut inşa edecek. AK Parti Beyşehir İlçe Başkanlığı tarafından aktarılan yazılı açıklamaya göre, TOKİ Başkanlığı tarafından yürütülmesi beklenen konut projeleri için ihale tarihi belirlendi.

Konya’nın gelişim süreci devam ediyor

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), konut projelerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı altında, Türkiye geneline taşıdı. Yeni hedefine Konya’yı alan TOKİ, Konya’nın Beyşehir ilçesi ile Huğlu ve Üzümlü mahallerini yeni konut projesi için seçti. AK Parti Beyşehir İlçe Başkanlığı’nın yapmış olduğu yazılı açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Konya milletvekilleri Tahir Akyürek ve Gülay Samancı’nın başta olduğu teşekkür listesi; İlçe Başkanı Recep Elkin Bey ve yönetim kurulu üyelerine kadar genişlemiştir. Konut projesinin ilçeye kazandırılmasında büyük rolü olanların isimlerine yer verilen yazı içeriği, hayırlı olsun dilekleriyle sonlandırıldı. TOKİ Başkanlığı’nın yakın zamanda harekete geçmesi beklenirken, ilçede yer alan Küçükavşar Mahallesi’ne 3.etap projesi kapsamında toplamda 317 konut yapılacak. Huğlu Mahallesi’nde devam eden süreç 2.etap kısmıyla toplamda 71 konut üzerinden hayat buluyor. Proje planlamasına göre, Üzümlü Mahallesi’nde de 106 konutun ve 1 ticaret merkezinin bölgeye kazandırılması beklenmektedir.

Projede ihale tarihi belirlendi

Konya’nın gelişimine katkıda bulunmayı sürdüren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Beyşehir ilçesinin merkez bölgesi ile Huğlu ve Üzümlü mahallelerini seçti. Yeni konut projesinde toplamda 494 konutun yaşam sakinlerine kazandırılması planlanıyor. AK Parti Beyşehir İlçe Başkanlığı tarafından gelen yazılı açıklamada, projede çaba gösteren isimlere teşekkür edildi. Tüm bunlarla birlikte hedeflenen ihale gününe dair tarihler verilen yazıda; TOKİ Başkanlığı tarafından üstlenilen projelerin 3 (üç) güne yayıldığı görüldü. Buna göre, Küçükavşar Mahallesi’ndeki toplu konut projesi için düzenlenmesi beklenen ihalenin tarihi 29 Aralık 2020 oldu. Huğlu’daki konutlar için verilen tarih ise 3 Şubat 2021’e sarktı. Devamında Üzümlü’deki konut projesini ele alan TOKİ, 21 Ocak 2021 tarihini ihale günü olarak duyurdu.

Toki haberlerine göz atmak için tıklayınız.