Kategoriler
Dünya Güncel Gündem Sağlık SonDakika

Koronavirüs aşısı 16 Ağustos’ta izin alabilir!

Rusya‘daki koronavirüs aşısı, klinik testlerin tamamını başarıyla tamamladı. Söz konusu aşı adayı, 10 ve 12 Ağustos arasında kabul edilip 15 ve 16 Ağustos arasında sivillere uygulanması için izin alabilir.

Resmî haber ajansı RIA Novosti’nin kaydettiği bilgilere göre Rusya Sağlık Bakanı Mikhail Murashko, KOVİD-19 aşısının ücretsiz olacağını ve çok sayıdaki insanın en erken ekim ayında aşılanabileceğini duyurmuştu.

Epidemiyoloji ve mikrobiyoloji ulusal araştırma merkezi olan Gamalei, klinik çalışmalarını başarıyla tamamladı. RIA Novosti’nin aktardığı bilgilere göre aşı, 10-12 Ağustos arasında kayda geçilip 15 ve 16 Ağustos arasında da aşının sivillere uygulanması için izin alınabilir.

Öte yandan Rusya’daki 17 farklı bilim kuruluşunun koronavirüs aşısı üzerinde çalıştığı belirtildi.

Rusya’da vaka sayısı

Koronavirüs aşısı gündemdeyken Rusya’daki 28 milyon 400 bin teste karşılık 845 bin 443 kişiye koronavirüs tanısı konuldu.

Son 24 saatte tanı konulan kişi sayısı, 5 bin 462 kişiyken KOVİD-19 salgınına yakalananlardan 646 bin 524’ünün iyileştiği ve 14 bin 58’inin yaşamını yitirdiği kayda geçti.

Petersburg’daki ölümler yarıya indi

Rusya’nın Sankt-Petersburg şehrindeki günlük ölümlerin yarıya indiği kaydedildi. Şehirdeki son 24 saatte, hayatını kaybeden KOVİD-19 hasta sayısında iki kat azalma kaydedildi. Bölgede, bugün dokuz yeni vaka tespit edilirken dokuz yeni vefat, kaydedildi.

Dünkü ölüm sayısı, 22’ydi. Günlük vaka sayısının 200’ün altında olduğu belirtilirken bu sayının yavaş yavaş 150’ye indiği kaydedildi. Petersburg’daki toplam vaka sayısı, 31 bin 622 kişi. Bunların 23 bin 466’sı iyileşirken 2 bin 52’si yaşamını yitirdi.

Nizhny Novgorod’da kısıtlamaların kaldırılması gündemde

Nizhny Novgorod valisi Gleb Nikitin, enfeksiyon oranı,  hastanede yatan KOVİD-19’lu oranı ve test sayısına göre bölgedeki normalleşmenin ikinci adımına geçilebileceğini duyurdu. Nizhny Novgorod valisi Nikitin tarafından yapılan açıklamalara göre bölgedeki vaka sayısı,  23 bin 951 kişiyken vakaların yaklaşık 20 bini iyileşti.

Söz konusu bölgede 4 metrekareye bir kişi düşmek şartıyla 8 dönüme kadar alana sahip dükkânların yanı sıra dönemlik faaliyet gösteren veya yol kenarındaki kafelerin; güzellik salonlarının, marketlerin, müze ve kütüphanelerin ve benzer yerlerin açılması gündemde.

Kaynak: Taşınmaz Haber