Kategoriler
Gündem

Koronavirüs günlerinde emlakçılar nasıl çalışmalı?

Öncelikle Çin’de başlayıp daha sonra da diğer ülkeleri etkisi altına alan Koronavirüs salgını hepimizin hayatını olumsuz yönde etkiledi. Bireysel olarak etkilenmelerin yanı sıra birçok sektör de bu durumdan olumsuz etkilendi. Bunlardan biri de emlak sektörü.

Tüm alım ve satım işlemlerinin durma noktasına geldiği bu günlerde aslında çalışanların bir kısmı hâlâ devam ediyor. Gayrimenkul sektöründeki danışmanların küçük bir bölümü de olsa işlerine devam eden emlak çalışanlarının ekstra dikkatli olmaları gerekiyor.

Konuyla ilgili görüşlerini bildiren lüks gayrimenkul danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran,“Bu süreç her şeyi etkiledi. Emlak sektörü de sıkıntılar yaşıyor. Ancak önemli olan sağlık. Bu nedenle tedbirlerimizi alalım ve Sağlık Bakanlığı’nın uyarılarına uyalım.” dedi. Buna ek olarak Evrim Kırmızıtaş Başaran, evde kalan gayrimenkul danışmalarına bu zamanı iyi değerlendirmeleri gerektiğinin altını çizdi. “Evde olduğunuz sürelerde online eğitimler alabilir, dijital reklamlara ağırlık verebilirsiniz. Öte yandan bu zamanı ilişkilerinizi telefonla geliştirme konusunda bir fırsat olarak görebilirsiniz.” diye belirtti.

Emlak işletmelerinde yer alan ikramların bir süre tek kullanımlık karton bardaklarda yapılması gerektiğini de belirtti. Ayrıca, lüks gayrimenkul danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, “Yakın zamanda yurt dışından gelen ya da hastalık belirtisi gösteren müşterilere hizmet vermeyi durdurun.” diye konuştu.