Kategoriler
Proje Haberleri

Koronavirüs nedeniyle, evde bir oda ofise çevriliyor

Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını belli başlı alışkanlıklarımızda değişikliğe gitmemize sebep oluyor. Hızla bize yaşam şeklimizi değiştirten Koronavirüs salgını birçok sektörde etkisini gösteriyor.

Emlak sektörü de elbette ki bu salgının etkilerinden nasibini almış durumda. Emlak sektöründe artık bahçeli ve müstakil evlere ilgi artmış durumda. Buna ek olarak da vatandaşlar, evlerinde bir odayı ofise çevirmek istiyor. Bu sebeple, seçtikleri evde yaşam alanı haricinde ekstra bir odayı da ofis olarak kullanmak için talep ediyor.

Lüks emlak danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, konu ile ilgili olarak kiralık villa ve müstakil konutlara talebin artığını belirtti. Evrim Kırmızıtaş Başaran, ““Müşterilerimiz, koronavirüsle uzun bir süre daha uğraşacağımızı düşünüyorlar. Bu durum atlatılsa bile karantina gerektirecek benzer bir durum için önlemlerini şimdiden almak istiyorlar. Eskiden ev satın alırken kimsenin aklına böyle bir durum gelmiyordu ancak artık bunlar düşünülüyor.” dedi.

Müşterilerinin önceliğinin şehir merkezinden uzakta müstakil bir ev olduğunu belirten Evrim Kırmızıtaş Başaran, küçük evlerde sosyal yaşantının ve iş yaşantısının bir arada götürülmesinin zor olduğunu, bu sebeple taleplerin de müstakil ve bahçeli konutlara kaydığını belirtti.

Açıklamalarına devam eden Evrim Kırmızıtaş Başaran, “Karantina süreci uzadıkça insanlar yürümek, temiz hava almak istiyor. Ancak bu dairelerde oturanlar için mümkün değil. Bu nedenle bahçe isteniyor. Bazı müşterilerimiz ise sürecin yaza kadar uzamasından korkarak havuz da talep ediyor.” dedi.