Kategoriler
Ekonomi

Koronavirüs öğrencileri mağdur etti

Dünyada büyük yankı bulan koronavirüs (covid-19) salgını hızlı bir artış gösterirken kitlesel çapta ekonomi zarar görmeye devam ediyor. Salgın hastalıktan nasibi alan ülkeler arasında Türkiye’de son günlerde yükselen vaka sayısıyla verilerde adını duyururken, salgının yol açtığı istihdam ve iş kayıpları çoğu insanı mağdur etti. Geçici sektörler arasında yer alan işveren ve işçi aileleri ekonomik anlamda sıkıntılı günler geçirmekte. Ev kiraları gibi önemli borçlar altında ezilen vatandaşlar için devlet yakın zamanda destek paketi çıkardıysa da öğrenci kesimin görmezden gelindiği düşüncesi sürüyor.

Koronavirüs salgını öğrenciyi mağdur ediyor

Salgın hastalığın kısa sürede kitlesel bir hale gelmesi ülkeler arası tedbirleri yoğunlaştırdı. Türkiye’de örgün eğitime getirilen ara uzaktan eğitim kapsamında sürdürülmektedir. Bu süreç içerisinde üniversite öğrencileri memleketteki ailelerinin yanına dönüş yapmak durumunda kaldı. Ancak ailelerin yaşadığı zor durumdan etkilenen öğrenciler okuduğu şehirde oturum sağladıkları konutların kirasını kara kara düşünüyor.

Eskişehir Emlak Komisyoncuları Başkanı Gazi Çelik, ailelerin mağduriyetinin çocuklara da yansıdığını hatırlattı. Bu çağrıya kulak asılmaması gerekliliğinin önemini vurgulayan öğrenciler, kira ödemelerine getirilecek ertelemenin ekonomik anlamda zor dönemden geçen ailelere destek sağlayacağının altını çizdi.

Özellikle Eskişehir’in öğrenciler için Başkent haline gelmesi kiraları büyük oranda etkiliyordu. Yakın zamanda Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen hastalığın mağdurları arasında görülen öğrenciler ve aileleri ev sahiplerine seslendiler.

Çelik, İhlas Haber Ajansına yaptığı açıklamada öğrenciler ve ailelerin ev sahiplerinden çok sayıda telefon aldıklarını belirtti. Ailelerin bu süreç içerisindeki mağduriyetini göz önünde bulundurarak hükümetin bu konuya el atılması gerektiğine değinen Çelik; öğrenci şehri Eskişehir’den memleketine dönen birçok kişi sokağa çıkamadıklarını ve çalışamadıklarını sözlerine ekledi. Bu süreç içerisinde ev kiralarını ödemekte zorluk çeken ailelerin destek isteğini devlet büyüklerine iletti.