Kategoriler
Ekonomi Emlak Haberleri Gündem

Koronavirüs sonrası ada ve lüks konut satışı arttı

Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylanan, ilk olarak da Çin’de ortaya çıkan Koronavirüs salgını dünyada birçok etkiye sebep oldu. Bunlardan biri de lüks konut ve ada satışı oldu.

Ölümcül Koronavirüs salgını sonrasında kendisini karantinaya almak isteyen varlıklı insanlar ada ve lüks konut alımına başvurdu. Bu yüzden de Koronavirüs sonrasında lüks konut satışının yanı sıra ada satışları da arttı. Satışların yanı sıra elbette kiralamalar da mevcut.

Özellikle İngiltere’deki varlıklı insanların yaşamını bu yönden değiştiren Koronavirüs salgını sonrasında, zenginler özel adalara ve mekanik havalandırmalı sığınaklara taşınarak kendilerini karantinaya alıyor.

İngiltere’deki zenginler nereyi tercih ediyor?

Yapılan haberlere göre İngiltere’deki zenginler yaşamlarını bu süreçte taşınarak geçiriyor. Varlıklı insanlar söz konusu Koronavirüs salgınının yayılmasını önleyip kendilerini korumaya almak için birçok farklı yaşam alanı oluşturuyor.

Özellikle Karayip adalarındaki ıssız adaları seçen varlıklı İngiliz insanları İskoç kalelerini ve sığınaklı konakları da yaşam alanı olarak belirlemiş durumda. Kendilerine seçtikleri özel yaşam alanlarına ise Koronavirüs salgınından korunmak için yatlar ve özel uçaklar ile gidiyorlar.

Bununla birlikte lüks konut alımlarında ve ada satışlarındaki istekler de değişti. Müşterilerin istekleri ve hizmet yelpazesi de Koronavirüs ile bağlantılı bir şekilde değişmiş durumda. Örnek olarak müşterilerden biri karısı dolayısıyla evden çıkmadan kendisine bakabilmesi için büyük bir kaplıcası olan ev talebinde bulunabiliyor.

Ayrıca Koronavirüs salgını birçok varlıklı insana da önemli ölçüde ekonomik açıdan zarar verdi. Örneğin Amazon kurucusu Jeff Bezos borsada 14 milyar dolar kaybetti.

Rus zenginler nereyi tercih ediyor?

2010 yılında Maya’nın bahsettiği sözde kıyamet gününden önce birçok varlıklı kişi sığınaklar inşa etmişti. Özellikle yüksek kaliteli bir hava filtrasyon sistemi bulunan korunaklı barınaklara Koronavirüs salgını dolayısı ile yeniden sığınıldı.

Ek olarak yeni sığınak siparişleri de artmış durumda. Çoğunlukla Moskova Bölgesi’nin batısından, New Riga’dan ve Rublevka’dan sipariş geliyor.