Kategoriler
Gündem Sağlık SonDakika

Koronavirüs Tablosu: 15 kişinin daha durumu ağırlaştı

Sağlık Bakanlığı tarafından 12 Ağustos Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu, yayımlandı. Tablo’ya göre 67 bin 237 teste karşılık bin 212 kişiye daha Kovid-19 tanısı konuldu. Virüse yakalanan 18 kişi daha yaşamını yitirdi. Son 24 saatte iyileşen kişi sayısı ise 934.

Vakalar arasındaki zatürre görülme oranı, dünkü Tablo’daki gibi aynı kaldı. Vakalar arasında zatürre hastalığı görülme oranı, yüzde 8,2 seviyesinde. Öte yandan son 24 saatte 15 kişinin durumu daha kritikleşti. Sağlık Bakanlığının yayımladığı 12 Ağustos Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu’na göre salgına yakalanan 632 kişinin durumu, ağır.

Verileri değerlendiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugünkü test sayısının bugüne kadar en yüksek seviyesinde olduğunu dile getirdi. Sağlık Bakanı Koca, koronavirüs salgınının yol açtığı hastalığın aile ortamı gibi sabit ortamlarda daha hızlı yayıldığını kaydederek tedbir çağrısını yineledi.

Günlük Koronavirüs Tablosu

Test sayısı, 5 milyon 454 bin 988’e çıkarken vaka sayısı da 244 bin 392 kişiye tırmandı. Türkiye’de koronavirüs bulaşan 5 bin 891 kişi, yaşamını yitirdi. Bakanlık tarafından yayımlanan 12 Ağustos Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu’na göre 227 bin 89 kişi, virüsü atlattı.

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan 12 Ağustos Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu’nu Bakan Koca, “2 MARTTAN İTİBAREN EN YÜKSEK test sayısına son 24 saatte ulaştık. Ağır hasta sayımızda 15 artış var. Hastalığın yayılımı, sabit ortamlarda, örneğin AİLE İÇİNDE HIZLI. Bir hasta, hastalığa yakalanmış bir aile demek. Her birimiz, hepimiz için tedbir alalım.” ifadelerini ekleyerek sosyal medya üzerinden paylaştı.

Entübe sayısı azaldı

Bakanlık tarafından yayımlanan rapora göre 10 Ağustos’ta solunum desteğine bağlanan hasta sayısında 9 Ağustos’a göre yüzde 1,9 azalış, bir kişilik düşüş kaydedildi. Pazartesi günü, Kovid-19 salgınına yakalanan 51 kişi daha solunum desteğine bağlandı.

Öte yandan aynı güne göre hastaneden taburcu edilen hasta sayısı da azaldı. Pazartesi günü, taburcu edilen hasta sayısı, bir önceki güne göre dokuz kişi azalarak 483 olarak kayda geçti.