Kategoriler
Koronavirüs

Koronavirüs tablosunda belirgin düşüş görülüyor

Koronavirüs tablosuna göre Kovid-19’a yakalanan 241 kişi daha yaşamını yitirdi.

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanmış durumda olan son zamanlardaki tablolarda yeni hasta, yeni vaka ve ağır hasta sayısında düşüş gözlemleniyor. Aktif vaka sayısı da düşmeye devam ederken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tedbirlerin işe yaradığını belirtiyor.

Bakanlık, 19 Aralık Türkiye günlük koronavirüs tablosunu yayımladı. Bugünkü tabloda da düşüş görülürken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu düşüşün önümüzdeki günlerde daha da belirginleşeceğini dile getirdi. Ağır hasta ve aktif vaka sayılarındaki düşüş olduğunu belirten Bakan Koca, sosyal medya üzerinden yurttaşlara yönelik tedbir çağrısını, yineledi.

Doktor Fahrettin Koca, verileri şu şekilde değerlendirdi:

“Bugün tespit edilen 4.002 yeni hastamız var. Ağır hasta ve aktif vaka sayımız düşmeye devam ediyor. Tedbir ve kısıtlamaların etkisini görüyoruz. Önümüzdeki günlerde daha belirgin neticeler almayı bekliyoruz. Salgınla ancak birlikte mücadele edilebilir.”

19 Aralık Koronavirüs tablosu

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanmış durumda olan 19 Aralık Türkiye günlük koronavirüs tablosuna göre 173 bin 132 testin sonucunda, 22 bin 195 kişinin daha bulaş olduğu kayda geçti.

Yapılan testlerin sonucunda 4 bin 2 kişiye daha yeni tip Kovid-19 tanısı konulurken 241 kişinin daha yaşamını yitirdiği belirtildi. Yeni iyileşenlerin sayısı 25 bin 516 kişi olarak kayda geçti.

Bu verilerin ışığında, aktif vaka sayısının 3 bin 562 kişi daha azaldığı görüldü. Buna göre aktif vaka sayısı, 207 bin 366 kişide bulunuyor. Mevcut vaka sayısında, dünkü gerileme 5 bin 781 kişiydi.

Durumu kritik yurttaş sayısı

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan koronavirüs tablosuna göre Kovid-19’a yakalanan 5 bin 501 kişinin durumu kritik. Klinik durumu ciddi seyreden yurttaş sayısında 206 kişilik gerileme görüldü. Dünkü azalma 96 kişideydi.

Bu sayı, iki gün önce 57 kişi olarak kayda geçti. Toplam vaka sayısı 2 milyon 4 bin 285 kişiye, vefat sayısı 17 bin 851 kişiye tırmandı.

 

Exit mobile version