Kategoriler
Ekonomi Gündem

Koronavirüs testi 20 dakikada sonuç verecek

Birleşik Krallık’ta, hızlı sonuç veren koronavirüs testi geliştiriliyor. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hastalığını 20 dakikada tespit edebilen cihazın küçük ölçekli deneylerde başarılı olduğu açıklandı.

Ülkenin Sağlık Bakanı Matt Hancock, günlük olarak yaptığı basın toplantısındaki bilgilere göre, söz konusu antijen testlerinin geniş kitleye denenmesi planlanıyor. Anadolu Ajansının aktardığı bilgilere göre, Sağlık Bakanı, bu testlerin başarılı olması hâlinde, en kısa zamanda ülke çapında kullanılmaya başlanacağını duyurdu.

BBC News’un haberine göre bu testlerin sonucunu öğrenmek için testin laboratuvara götürülmesine gerek kalmayacak.

Diğer testler de haftaya dağıtılacak

Koronavirüs testi, başarılı olduğu takdirde en kısa zamanda dağıtılmaya başlanacakken Bakan Hancock, antikor testinin de önümüzdeki hafta Birleşik Krallık’ta dağıtılmaya başlanacağını duyurdu. Kişilerin daha önce Kovid-19 hastalığını atlatıp atlatmadığını tespit edecek antikor testinin temini, birkaç ay içinde 10 milyon adede ulaşacak.

Birleşik Krallık’ın Sağlık Bakanı, sağlık sektöründeki çalışanlara gelecek haftadan itibaren antikor testi yapılmaya başlanacağını bildirdi.

Sağlık Bakanı Matt Hancock’ın hükûmetin yaptığı araştırmadan paylaştığı bilgilere göre; Londra nüfusunun yüzde 17’sinin ve Birleşik Krallık nüfusunun ise yüzde 5’inin yeni tip koronavirüs hastalığına karşı antikor oluşturduğu tahmin ediliyor.

Birleşik Krallık’ta koronavirüs tablosu

Birleşik Krallık’ın bugün yayımladığı tabloda, bu sabah saat 9.00’dan itibaren toplam 67 bin 681 kişiye, koronavirüs testi yapıldı. Bunların 2 bin 615 kişisinde hastalık tespit edildi.

Dün ise Birleşik Krallık’ın saatine göre akşam 5.00’ten itibaren 338 kişi daha yaşamını yitirdi.