Kategoriler
Gündem

Koronavirüsle mücadele kapsamında tren seferleri durduruldu

Koronavirüs (covid-19) diğer tüm dünya ülkeleri gibi etkisini ülke genelinde hissettiriyor. Gün geçtikçe şiddetli bir hal alan salgın hastalık kapsamında ülke içerisinde yeni tedbirler uygulanmaya başlandı. Yeni kararlar arasında halk sokağa çıkma yasağı isterken, tren seferleri durduruldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya ilişkin yeni kararlar arasında şehir dışına seyahatte valilik izni getirildi. Valilik engeline takılan vatandaşlar izin olmadan oturumunu sürdürdüğü şehirden ayrılamayacak.

Tren seferlerinde geçici durdurma kararı

Türkiye pandemi ilan edilen hastalıkla mücadele sınırlarını genişletirken, vatandaşın sınırları daraltılıyor. Özellikle balık avlamak, sahil kenarında yürüyüş yapmak, hafta sonları piknik yerlerine akın etmek gibi sıradan ama büyük kitleye hitap eden aktiviteler yasaklandı.

TCDD Taşımacılık AŞ yaptığı açıklama neticesinde THY, Anahat ve Bölgesel trenlere ait seferler durduruldu. Bilet sahiplerinin istekleri üzerine paraları iade edileceği gibi abonman kartlarda da kullanılmayan miktarın geri iadesinin yapılacağı haberi verildi. 

Tüm bunlara rağmen çalışan vatandaşlar için İstanbul’da Marmaray ve Ankara’da Başkentray trenleri seferlerine kaldığı yerden devam edecektir.

Salgın hastalıkta son durum

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca sosyal medya üzerinden duyurduğu yeni web adresi, Türkiye’nin sahip olduğu genel koronavirüs tablosuna ait verileri içeriyor. Ancak siteye ulaşım sağlayamadığınız takdirde son rakamları aşağıda sıralı halde bulabilirsiniz.

Şimdiye kadar 47 bin 823 kişiye test uygulanmış, 5 bin 698’ine tanı konulmuştur. Toplam vefat sayısı 92 olmakla birlikte yoğun bakım hasta sayısı 344’tür. Bunlardan entübe edilen hasta sayısı 241’e yükseldi. Virüsü yenen hasta sayısı ise bugüne kadar 42 kişi olmuştur.