Kategoriler
Gündem

Koronavirüsün tedavisinde iyileşme görüldü

Vuhan virüsünde yeni bir tedavi yöntemi geliştirildi. Tedavinin uygulandığı hastalarda 48 saat sonra iyileşme görüldü. Yöntem, Tayland Sağlık Bakanlığıyla birlikte değerlendirilecek. Toplantıdan sonra tedavi, diğer hastalara da uygulanabilecek.

Çin’in Vuhan şehrinden dünyaya yayılan ve Çin’de 361 kişinin ölümüne yol açtığı belirtilen yeni tip koronavirüsüne ilişkin tedavide iyileşme görüldü. AA’nın haberine göre Tayland’daki hastalara HIV ve grip tedavisinde kullanılan ilaçların karışımı verildi.

Tedavinin uygulanmasından sonra 48 saat sonra bu hastalarda iyileşme görüldü. Çin’den Tayvan’a gelip tedaviye katılan 70 yaşındaki kadın da 10 günde iyileşme görülenler arasında bulunuyor.

Tayland’daki 19 kişide 2019-nCoV adlı hastalık görülürken ülkedeki hastalardan 8’i taburcu edildi. Diğer 11 kişinin tedavisi devam ediyor.

Hangi ilaçlar kullanıldı?

Yayılmaya hızla devam ettiği belirtilen 2019-nCoV adlı virüsün tedavisinde,  “lopinavir”, “ritonavir” ve “oseltamivir” ilaçlarından karışım elde edildi.  “Lopinavir” ve “ritonavir” HIV virüsünün tedavisinde kullanılırken “oseltamivir” ilacı gribin tedavisinde kullanılıyor.

Rajavithi Hastanesinde görevli Doktor Kriangska Atipornwanich bu gelişmenin yeni tip koronavirüsün tedavisinde  kesin bir yöntem olmadığını belirterek bu yöntemin kesin sonuca ulaştıran bir tedavi yönetimi olup olmadığını tespit etmek için üzerinde daha fazla çalışmanın yapılması gerektiğini kaydetti. 

Atipornwanich “Bu karışımı uyguladıktan 48 saat sonra test sonuçları pozitiften negatife döndü.” açıklamasında bulundu.

Sağlık Bakanlığından onay bekleniyor

Bu karışım, diğer hastalara da uygulanabilecek ancak Tayland Sağlık Bakanlığıyla yapılacak değerlendirme toplantısının ardından gerçekleşebileceği belirtiliyor.

Çin’in Hubey eyaletinden dünyaya yayılan virüsün bulaştığı insan sayısı 14 bin 500 kişiyi aştı. Son 24 saatte ise 57 kişinin öldüğü belirtildi. Güney Kore, Japonya, Singapur, Vietnam, Malezya, Kamboçya, Sri Lanka, Filipinler, Hindistan ve Nepal ülkelerine bulaşan virüs; Fransa, İtalya, Birleşik Krallık, Almanya, İsveç, İspanya, Finlandiya, Rusya, Kanada, ABD, Avustralya ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne de yayıldı.