Kategoriler
Ekonomi

Koronavirüsünün konut sektörüne etkisi

Dünyada ve ülkemizde etkisini hızla arttıran korona virüsünün (covid-19) önümüzdeki günlerde küresel ekonomik çöküşe neden olacağı konuşuluyor. Emlak sektöründeki meraklı bekleyişinin değerlendirmesini yapan Konutder ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z.Altan Elmas, önemli açıklamalarda bulundu.

Konutder ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z.Altan Elmas, ülkemizde son günler içerisinde yükselişe geçen sağlık sorununa karşın milletimizin birlik ve beraberliği çerçevesi süresince bu sorunun da üstesinden gelebileceğinin inancını taşıdığını dile getirdi. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın süreci gereğinden iyi yöneteceğini belirten Elmas, milletimizin geçmiş tarih boyunca birçok sorunun üstesinden geldiğini de hatırlattı.

Sözlerine, önümüzdeki günlerde ekonomik değişikliklerin yaşanabileceği ancak Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan ekonomik paketi doğru bulduğunu ekledi. Çoğu sektörde görülebilecek zararın önüne geçerek, piyasalardaki baskıyı azaltmak ve nefes aldırmak için en iyi düzenlemeler yapılmış; yine de geri de kalan diğer sektörler için muhtasar, KDV ve SGK primlerinde Nisan, Mayıs ve Haziran ödemelerinde yeni yapılandırılmaya gidilmesi ve altışar ay ertelenerek inşaat ve konut sektöründe birtakım önlemler alınması gerektiğini vurgulamaktan geri kalmadı.

Devreden KDV sisteminin sektörün üzerine uyguladığı baskılardan söz etmeyi unutmayan Elmas, Türkiye ekonomisinin lokomotif konumunda olduğu ve binlerce kişiye doğrudan veya dolaylı bir şekilde hizmet sağladıklarını hatırlattı.

Ekonomik sarsıntıların geçen yıl süresince etkisini hissettirdiği emlak sektöründe bu yıl toparlanmaya gidilmişken, salgın hastalıkla birlikte yeni izler bıraktığının altını çizdi. Özellikle en ufak sarsıntılarda sektörde değişim rüzgarları esmesi, olumlu veya olumsuz etkilerini anında hissettirdiği görülmektedir. Bu sebepledir ki Elmas tarafından yapılan açıklamada sektördeki düşüşün önüne geçmek, işsizlik sorunlarını engellemek amacıyla yeni açıklanan ekonomik destek paketine sektörün dahil edilmesi gerekliliğini sözlerine ekledi.