Kategoriler
Koronavirüs Sağlık

Kovid-19 aşısında sıra kimde?

Ocak ayının 14’üncü gününde başlanan ve ilk gün ortalama 180 bin, ikinci gün ise ortalama 600 bin kişinin aşılandığı Türkiye’de bugün saat 03.01’den itibaren 1 milyon 266 bin 939 kişi aşılandı.

Çinli şirket Sinovac tarafından üretilen CoronaVac aşısının ilk partisi, 3 milyon doz olarak 30 Aralık’ta Türkiye’ye geldi.

Türkiye’de yapılan 2 haftalık incelemenin ardından Kovid-19 aşısı, Acil Kullanım onayını aldı. Onayın alındığı gün uygulanmaya başlanan koronavirüs aşısının ikinci partisinin 2 hafta içerisinde gelmesi bekleniyor. Ayrıca, Pfizer ve BionTech ortaklığıyla üretilen Kovid-19 aşısının 550 bin dozunun da geleceği belirtiliyor.

Öte yandan Türkiye’ye şu anda 50 milyon doz aşının dışarıdan gelmesi beklenirken Türkiye’nin de aşı çalışmaları sürüyor.

Kovid-19 aşı sırası

İlk olarak sağlık çalışanları aşılandı. Sağlık çalışanlarının ardından bakım evleri gibi yerlerde kalan ve çalışanlar aşılandı. 90 yaşının üstündekiler aşılandıktan sonra sıra 85 yaş ila 89 yaş aralığına geldi. Şu an için 85 yaş ve üzerindeki bireyler, Kovid-19 aşısı olmak üzre randevu alabiliyor. Bu gruptaki kimselerin aşılama işlemleri tamamlandıktan sonra sıra 80 yaş ve üzerindeki yurttaşlara gelecek. Randevular “https://www.mhrs.gov.tr/vatandas” adresinden alınabiliyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan Covid-19 Aşısı Bilgilendirme Platformu tarafından edinilen bilgilere göre aşılamadaki ilk sırada sağlık çalışanları vardı. Sağlık çalışanlarından 65 yaş ve üstü yurttaşlara kadarki gruplar, aşılama stratejisinde ilk aşamayı oluşturuyor.

Kronik rahatsızlığı bulunan ve 49 yaşına kadar olan kimselerin aşılanması ise stratejinin üçüncü basamağını oluşturuyor.

Aşı sırası hakkında detaylı bilgiye buraya tıklanarak ulaşılabiliyor.

Türkiye’de ağır hasta sayısı 2 binin altına indi

31 Ekim’de 2 bin 75 kişiye çıkan durumu ağır yeni tip koronavirüs hastası sayısı, 10 Kasım’da 3 bin 1 kişiye tırmandı. Kısıtlamaların arttığı günlere denk gelen 16 Aralık’tan itibaren ağır hasta sayısında belirgin düşüş kaydedildi.

21 Ocak’ta, 2 bin 3 kişi olan ağır hasta sayısı, 22 Ocak itibariyle bin 962 kişiye indi. Güncel verilere göre 144 kişi daha Kovid-19 hastalığı nedeniyle yaşamını yitirdi.

Taşınmaz Haber

Exit mobile version