Kategoriler
Koronavirüs Sağlık SonDakika

Kovid-19 hastası 30 kişinin durumu daha kritikleşti… Türkiye Koronavirüs Tablosu

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan 19 Eylül Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu‘na göre dünden bugüne 30 kişinin durumu daha kritik seviyelerine girdi. Ağır hasta sayısındaki bu artış, dün de 30 kişiydi.

Türkiye’de durumu ağırlaşan hasta sayısı bin 432 kişiye tırmandı. Öte yandan 97 bin 416 teste karşılık bin 538 kişiye daha koronavirüs tanısı konuldu. Bir gün içinde 68 kişi daha Yeni Tip Koronavirüs hastalığı nedeniyle yaşamını yitirdi. Dünden bugüne iyileşen kişi sayısı ise bin 312 oldu.

Mevcut hasta sayısı, artmaya devam ediyor. Bakanlık tarafından yayımlanan veriler hesaplandığında aktif hasta sayısı da 158 kişi artarak 27 bin 786 kişiye çıktı. Dünkü artış, 649’du.

Toplam hasta sayısı

Bulaş olanlar arasında zatürre görülme oranı yüzde 7 olarak kayda geçti. 14 Eylül’den düne kadar bu oran, yüzde 7.1 seviyesindeydi. Bakanlık tarafından yayımlanan 19 Eylül Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu’na göre 9 milyon 173 bin 694 teste karşılık 301 bin 348 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu. Salgın nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı 7 bin 445’e çıktı. İyileşenlerin sayısı 266 bin 117.

Bakan Koca tedbir çağrısını yineledi

Bugünkü verileri değerlendiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanlarının durumu ağır olan hastalara yönelik çabalarının yoğunluğuna işaret ederek tedbir çağrısını tekrarladı. Bakan Koca, sosyal medya üzerinden durumu ağır hasta sayısının uyarı niteliğinde olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanı, “Bugün ağır hasta sayımız 1.432’ye ulaştı. Sağlık çalışanlarımızın en büyük mücadelesi ağır hastalarımızı iyileştirmeye yönelik. Ağır hasta sayımızı azaltmak elimizde. Tedbirlere uymamız için bu uyarılar bize yetmeli. Birlikte mücadele edelim.” sözlerini kaydetti.

Taşınmaz Haber