Kategoriler
Gündem Sağlık SonDakika

Kovid-19 hastası sayısı arttı… 46 kişi daha entübe edildi

Mevcut koronavirüs hastası sayısı, 64 kişilik artışla 11 bin 201’e yükseldi. İki gün önceki artış, 99 kişiyken dün, 216’ydı. Öte yandan Kovid-19‘a yakalanan dokuz kişinin durumu daha ağırlaştı. Vakalar arasındaki zatürre oranı ise aynı kaldı.

Sağlık Bakanlı tarafından yayımlanan 9 Ağustos Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu‘na göre 61 bin 446 teste karşılık bin 182 kişiye daha koronavirüs tanısı konuldu. Türkiye’deki 15 kişi daha Kovid-19 salgını nedeniyle yaşamını yitirirken bin 103 kişi daha iyileşti.

Vakalar arasındaki zatürre görülme oranı ise yüzde 8,1 seviyesinde. Ülkedeki ağır hasta sayısı da 596 kişi.

Toplam hasta sayısı

Sağlık Bakanlığının yayımladığı 9 Ağustos Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu’na göre test sayısı, 5 milyon 263 bin 816’ta vaka sayısı ise 240 bin 804 kişiye çıktı. Salgın kaynaklı ölümler, 5 bin 844 kişi olurken 223 bin 759 kişi, salgını atlatabildi.

Gaziantep’teki vakalar düştü

Verileri sosyal medya üzerinden paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gaziantep’in son zamanlarda vaka sayısının çok arttığı iller arasında üst sıralarda yer aldığını belirterek buradaki vaka sayılarının ortalamasının son bir hafta içerisinde yüzde 10 oranında azaldığını kaydetti.

Sağlık Bakanı Koca, son iki gün içinde 25 ilde koronavirüs nedeniyle solunum desteğine bağlı hastanın bulunmadığını dile getirdi. Sağlık Bakanı, verileri paylaşırken “Test sayımız, salgın boyunca en yüksek olduğu dünkü seviyenin biraz altında. Yakın zamanlarda vaka sayılarının en çok arttığı illerimizden Gaziantep’te, son bir hafta içinde, ortalama vaka sayıları %10 düştü. 25 İLİMİZDE son 2 gündür entübe hastamız yok.” şeklinde not düştü.

13 kişi daha hastaneye yatırıldı

Dün, Kovid-19 nedeniyle 13 kişi daha hastaneye kaldırıldı.

Hastaneye yatan kişi sayısı, bir önceki güne göre yüzde 2,3 arttı. Hastaneye yatan kişi sayısı, 8 Ağustos’ta 576 oldu. Dün, bir önceki güne göre solunum desteğine bağlanan hasta sayısında beş kişilik azalma kaydedildi. Dün, koronavirüs hastalığı nedeniyle solunum desteğine bağlanan kişi sayısı, 46.

Kaynak: Taşınmaz Haber