Kategoriler
Toki Haberleri

Köy Konutları Projesi İçin İlk Adımlar Atıldı

Köy Konutları Projesi, köy ve büyükşehir arasındaki göçe el atacak proje için adım attı. Anadolu’da iş imkanı yaratacak, ülkenin batısı dışında da üretimin artmasını sağlayacak Tarımköy projesi ne?

Köy Konutları Projesi Nedir?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek olan proje, şehirlere göçün azalmasını amaçlamaktadır. Bu projeden beklenti batıya göçü durdurup tersine göçü sağlamak. Ayrıca bu sayede nüfus dağılımı da dengeli olacaktır. Bu proje dahilinde şu an Ağrı ve Bingöl’de ihaleler gerçekleştirildi. Ağrı’da toplam 350 ahır ve 3 veteriner binası ihale sınırlarında. Ayrıca Bingöl’de 200 konut ve ahırlar da ihale içerisinde. Proje sayesinde köyler daha çok üretime geçerek ülke ekonomisine büyük katkı yapacak.

30 Şehirden Olumlu Dönüş

Bakanlığın ilk amacı kırsal alanlardaki konut ve altyapı eksikliğinin giderilmesiydi. Ayrıca TOKİ de bu iş içinde ve proje için düğmeye basan oldu. Kırlardaki yaşam şartlarının iyileşebilmesi, kentlerde de köylere göçün gerçekleşmesi için adımlar ilerletildi. 81 ile Köy Konutları Projesi kapsamında yazılar gönderildi bile.
Valiliklerin her birinden proje için köy konut alanları belirlenmesi talep edildi. Bakanlığa kısa süre içerisinde 30 ilden dönüş geldi. 21 şehirden ilk başta 548 köy ya da mahalle için konut başvurusunda bulunuldu. Ayrıca 18 şehir de yer bildirimi geri dönüşü alındı.

7 Bin Konut Tamam!

Köy Konutları Projesi kapsamında daha önce 7 bin konut tamamlanmıştı. Elazığ’da 515 Malatya’da 654 adet tarım köy tipi konut inşa edilmiştir. Ayrıca bunların yanı sıra ahır projeleri de ihale sürecindedir.
Tarımköy Projesi kapsamında planlanan ahır modeli ilk olacaktı. Ağrı’da hayata geçirildi bu proje ve ortalama 550 milyon civarı yatırım yapılmıştır. 350 ahır, 3 veteriner binası için ihale yapıldı ve çalışmalar başladı bile. Ayrıca Bingöl’de planlanan 200 adet konut ve ahır projeleri için de çalışma başlatıldı. Bakanlık bildirisine göre proje için fazlasıyla çalışılıyor. Ayrıca tüm ülke genelinde projenin yaygınlaştırılması isteniyor.

Daha fazla proje ve haber detayı için buraya tıklayınız