Kategoriler
Ekonomi Gündem

Kültür ve Turizm Bakanı iç turizm tarihini açıkladı

Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy, Türkiye’de iç turizm açılışını 28 Mayıs itibariyle yapacaklarını açıkladı. Yeni tip koronavirüs (covid-19) tedbirlerinin yavaşça gevşetildiği süreçte, ekonomik anlamda daralma yaşayan turizm sektörünün canlanması adına yapılan çalışmalar hız kesmiyor. Önümüzdeki ay itibariyle turizmin ülke içi ve uluslararası koşullara uyum sağlaması beklenirken, yerli ve yabancı turistler tatil alanlarına bekleniyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy müjdeli haberi verdi

Yeni tip koronavirüs (covid-19) tedbirleri kapsamında, geçtiğimiz 2 ay boyunca birçok kişi iş faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldı. Sadece bir hafta kapatılması belirlenen okulların eğitim hayatını dijital ortama aktarması, tedbirlerin uzatılacağını ortaya çıkarmış; böylece sektörler arasındaki gerilim giderek artmıştır.

Gayrimenkul sektöründe yaşanan düşüşün önümüzdeki aylar itibariyle düzeleceği düşünülürken, turizm sektörü bu konuda endişeli halini sürdürdü. Ancak Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy, beklenen açıklamayı 16 Mayıs’ta yaptı. İç turizmin 28 Mayıs’ta başlatılacağı haberi ise derin bir nefes alan turizm sektörü, ayrıca salgın hastalığa karşı tedbirlerini arttırıyor.

Bakan, dış turizmin Haziran ortalarında başlatılacağını aktarırken, aynı zamanda bu sürecin ay sonunda yoğunlaşacağını bildirdi. Turizmde ön plana çıkan ülkelerdeki gelişmeleri izlediklerini belirten Nuri Ersoy, Türkiye’nin yurt dışı turizmine açık olduğunu duyurdu.

Salgın hastalık karşısında önlemlerin arttırıldığı tüm dünyada beklenen tatil sezonu açılıyor. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere, turizmde isim yapmış olan diğer ülkeler bulaş karşısında tedbirler almaya devam etmekte. Kültür ve Turizm Bakanı, yaptığı açıklamalar karşısında en başta bu ülkeleri örnek aldıklarını ve uygulanan tedbirleri Türkiye için getireceklerini belirtti.

Ayrıca yeni kuralların yer aldığı turizm sektörü için sertifikasyon programı başlatılmış ve düzenli denetimlere tabi tutulmuştur. Sertifika programında ise sektör içi denetim, eğitim, maske ve mesafe kuralları bulunuyor. Denetimleri içeren sertifika programına, istek doğrultusunda gönüllü işletmeler de katılım sağlayabilir.

Yurt dışı uçuşlar Asya ile başlayacak

Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy, alınan tedbirlerde otellerin kapatılmadığını ancak hava ve kara trafiğinin durduğu yurt içi ve yurt dışında tesislerin kapanmak zorunda kaldığını belirtti. Güvenliğin üst düzeye getirildiği noktada artık genelgeler için gerekli adımlar atıldı. Yerli ve yabancı turiste güven sağlamak amacıyla çıkılan sertifika programında detaylı bir program başlanmıştır. Dünyada bir ilk teşkil ettikleri belirten Ersoy, verilen karar sonrası programı uygulamaya karar veren ilk ülkenin ABD olduğunu duyurdu.

Yurt dışı uçuşlarının Haziran ayı itibariyle başlatılması beklenirken, Asya trafiğinin başlangıç olabileceği düşünülüyor. Buna göre, Çin ile Güney Kore başta olmak üzere, vaka sayısında düzelme yaşayan Asya ülkelerinden ziyaretçiler sıklıkla Türkiye’de görülecektir.