Kategoriler
Toki Haberleri

Kurum, 1 milyonuncu konuta özel haberi verdi

Kurum, TOKİ (Toplu Konut İdaresi Başkanlığı) tarafından alınan yeni karar sonrası müjdeli haberi duyurdu. Buna göre, 900 binden fazla konuta hayat veren kurumun 1 milyonuncu ev için bir jesti var. Belirlenen hedefe ulaşıldığında konutu teslim alacak olan kişi anahtarı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan alacak.

Kurum: “TOKİ konut dağıtmaya devam ediyor”

Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenmiş olan Konya Projeleri Tanırım Programı çerçevesinde sürpriz bir isim göze çarptı. Konuklar arasında bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ tarafından başlatılan 100 bin yeni sosyal konut projesi hakkında değerli bilgiler verdi. Kurum, bu zamana değin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde pek çok başarılı işlere imza atıldığından bahsediyor. Özellikle orta varlıklı vatandaşı sevindiren 100 bin sosyal konut projesi hakkında yeni bir karar alındığını açıkladı. Alınan kararda ise 1 milyonuncu konut sayısına ulaşıldığında konutu kazanan kişiye anahtar teslimi bizzat Cumhurbaşkanı tarafından yapılacak.

Çevreye karşı sorumluluk bitmiyor

Çevre ve doğa yatırımlarının son zamanlarda hız kazandığı bilinirken, bu esnada TOKİ sosyal konut çalışmalarına kaldığı yerden devam etmektedir. Kurum, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından üstlenilen konut projelerinin ülkenin her bir yanında sosyal donatılar kazandırdığından bahsediyor. Ayrıca içinde yürüyüş yolları olan konutlarda park alanları, bahçeler ve sosyal alanlar bulunmakta. Tüm bunlar vatandaşların yaşam alanına kazandırılmış ve neredeyse 1 milyon bağımsız bölümün üretilmesine neden olmuştur. Günümüzde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yaratım sürecine girilen konut projelerinde konut sayısı neredeyse 900 bini geçti. Bunun ardından alınan yeni bir kararla Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 milyonuncu şanslı kişiye anahtarını teslim edecek.

Konya için 4 bin 53 konut gelecek

Konya’da çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Bakan Murat Kurum, buna istinaden toplamda 7 konut projesinin yaratım sürecinde olduğunu belirtti. Toplam 2 bin 396 konutun inşaatının hedef doğrultusunda gelecek yıl 2021’de bitmesi bekleniyor. Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda başlatılan 100 bin sosyal konut projesi kapsamında yeni projelerin haberini verdi. Henüz fikir aşamasında olunan konutlar hayata geçirildiği takdirde, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Konya’ya toplamda 4 bin 53 yeni konut kazandırmış olacak.