Kategoriler
Proje Haberleri

Kurum: “Millet Bahçeleri için 212 projeye devam ediliyor”

Kurum, Millet Bahçesi projelerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde devam ettiğini aktardı. Türkiye geneline yayılan çalışmalar 81 ili kapsarken, devam eden projelerin toplamda 212 rakamına eriştiği görüldü. 23.Millet Bahçesi açılışının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleri ile açıldığını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum; projelerin 11’inin Konya’da olduğunu belirtti. İl geneline 2 milyon metrekare yeşil alan kazandıran alanlar, yakın zamanda vatandaşların hizmetine açılacak.

Kurum: “212 proje devam ediyor”

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal’i makamında ziyaret eden Murat Kurum, ilçedeki yatırım alanları hakkında bilgiler aldı. Yapımı devam eden Millet Bahçesi alanını yakından inceleyen bakan, incelemenin sonunda gazetecilere basın açıklamasında bulundu. Seydişehir’in, bulunduğu konum itibariyle Konya adına önemli bir ilçe olduğunu belirten Kurum, vatandaşlara verilen sözleri yeniden hatırlattı.

64 bin nüfusuyla bilinen Seydişehir’in, bölgeye istihdam kattığı ve fabrikaları ile sanayi alanlarının tüm Türkiye’ye ekonomik boyutlu kazandırdığı belirtildi. Aynı zamanda turizm alanı olarak bilinen Seydişehir’de, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesi altında Millet Bahçesi yapımına devam ediliyor. Çalışmalar kapsamında vatandaşlara sözü olduğunu belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı, vatandaşlarla bir arada bulunmanın sevincini paylaştı.

123 bin metrekarelik alana bahçe projesi

Murat Kurum, toplam yatırım maliyeti 28 milyon lirayı bulan, bahçe projesi hakkında detaylı bilgiler verdi. Millet kıraathanesi, spor sahaları, bin kişilik çok amaçlı salonu, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, botanik parkı ile Seydişehir’in merkez haline dönüştürecek olan Millet Bahçesi; tüm vatandaşların kolayca ulaşabileceği alanda gerçekleştirildi. İnşaatına başlanılan projenin, yüklenici firma tarafından yıl sonuna kadar büyük oranlı tamamlaması bekleniyor. Önümüzdeki yıl itibariyle açılması hedeflenen bahçe projesi, Seydişehirli vatandaşların hizmetine sunulacak.

Konut çalışmalarında son durum

Yapılan açıklamada sosyal konut çalışmalarının devam ettiği bilgisi yer alırken, 250 bin metrekarelik alanın İlçe Belediyesine ait Toplu Konut İdaresi Başkanlığına verildiği söylendi.

Bölge üzerinde 382 konutun daha önce tamamlandığını belirten Bakan, vatandaşların yeni talepler oluşturduğunu ifade etmiştir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen 50 bin ve 100 bin sosyal konut projeleri kapsamında, Seydişehirlilere yeni konutların kazandırılması hedef haline getirildi.

Yeni proje duyuruldu

Konuşma esnasında Büyükşehir ve İlçe Belediyesine ait arıtma tesisi ile içme suyu projelerinin sorunsuz yürütüldüğü aktarıldı. Son olarak; bölgeye soğuk hava deposu yapmaya karar verdiklerini belirten Kurum, projeyi gerçekleştirebilmek için 2 milyon lira hibe ile başta Büyükşehir Belediyesinin katkıları olmak üzere, İller Bankası Genel Müdürlüğünden finans sağlanacağını açıkladı. Amacın tarımdan daha fazla verim almak olduğu söylenirken, proje kapsamında yürütülen ilk etap çalışmasında, belirlenen alanın bin metreküplük bir soğuk hava deposuna dönüştürüleceğine dikkat çekildi.

Emlak Konut haberlerine göz atmak için tıklayınız.