Kategoriler
Konut Kredisi Manşet

Kuveyt Türk yüzde 0,79’la konut finansmanı

Kuveyt Türk bankası, Emlak Konut GYO ile anlaşma imzalayarak “Hayallerini Erteleme Türkiye” kampanyasına katıldı.

Buna göre Banka, Emlak Konut’un projesinden ev almak isteyenlere, 180 aya varan vadelerle ödeme seçeneği sunacak. Kuveyt, yüzde 0,79 kâr oranıyla konut finansmanı sağlarken tüketici, kredinin ilk 24 ayını ödemeyecek. 

Ayrıca, GYO’nun projelerinden konut satın alanlara, yüzde 10 oranında indirim yapılacak. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgiye Kuveyt Türk bankasının şubelerinden ve Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığının satış ofislerinden ulaşılabiliyor.

Kampanyaya yoğun talep

Kamu bankaları, 2 Haziran’da, sıfır konutlar için yüzde 0,64 oranında ve ikinci el konutlar için yüzde 0,74 oranında kredi imkânı sunmaya başladı. Bankaların faiz indirimi hamlesinin ardından Emlak Konut da  “Hayallerini Erteleme Türkiye” isimli kampanya başlattı. Kampanya, 26 proje içerisinde 10 bin konutu kapsıyor.

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın başlattığı kampanya, kısa sürede yoğun ilgiyle karşılaştı. NTV’nin haberine göre; satış ofisine gidenlerin, satış ofisini arayanların ve form dolduranların sayısı 100 bini aştı. Yedi günde 3 bin konut satıldı. GYO tarafından açıklanan bilgilere göre; satışların değeri, 3 bin 500 milyar lira oldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum; Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği, İstanbul İnşaatçılar Derneği, Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği gibi 100’den fazla üyesi olan derneklerin de bu kampanyaya katılmak istediğini kaydetti. 

Konutlar hemen teslim

Yeni tip koronavirüs salgınının ekonomik etkilerini azaltmak ve normalleşme sürecinde kalkındırmayı hızlandırmak amacıyla Emlak Konut “Hayallerini Erteleme Türkiye” kampanyası düzenliyor. Kampanyaya GYO’nun İstanbul, Ankara, İzmir, Denizli, Kocaeli, Konya, Niğde ve Yalova şehirlerindeki projeler dâhil.

Belirli projelerden yüzde 5 peşinatla ödeme seçeneği sunuluyor. Konutlarda yüzde 10 indirime gidildiği kampanyada, ev fiyatının yüzde 10’u düşürülüyor. Ev satın alanlar, ödemelere üçüncü yılda başlarken konutların teslimi, hemen yapılıyor.

Kaynak: NTV, Taşınmaz Haber